Paroubková převzala fungující firmu, Paroubek dostal předplaceno za knihy

12.07.2011 7:51

Kariéru nakladatelky začíná manželka bývalého premiéra a předsedy ČSSD Petra Paroubková. Povede úspěšné nakladatelství Columbus s ročním obratem pět milionů korun a loňským ziskem téměř milion korun. Jeho majitel Martin Feldek si chce od podnikání odpočinout, a tak na Paroubkovou převede své know-how a nejspíš i majetek svého podniku.

Paroubková převzala fungující firmu, Paroubek dostal předplaceno za knihy

V červnu už Paroubková společně s Feldekem založili nové nakladatelství Columbus Holding, kam převedou majetek existující společnosti. V nové firmě bude mít Petra Paroubková šedesátiprocentní podíl, koupila si jej za 120 tisíc korun. Podle deníku MF Dnes zůstane Feldek menšinovým akcionářem a bude Paroubkovým radit v jejich nakladatelských nápadech.

O celé věci již ParlamentníListy.cz informovaly. Jiřímu Paroubkovi a jeho ženě věnuje deník MF Dnes, který s expředsedou ČSSD neměl vždy dobré vztahy, úvodní materiál na úterní titulní straně a polovinu strany třetí.

Vznikl nakladatelský pár 

Manželé Paroubkovi se přeorientovali na literaturu. Jiří Paroubek má totiž smlouvu s nakladatelem Alešem Ledererem z Prostoru, který za milion korun dostal práva na jeho knihy. Píše o tom deník MF Dnes.

Paroubek právě dokončil knihu pamětí, kde píše o polistopadové ČSSD nebo vztahu k Zemanovi. Paroubkovo zúčtování s Kubiceho zprávou ovšem vydá nakladatelství manželky Petry.

Přečtěte si:
Paroubek si vyřizuje účty s Kubicem. Máme ukázku z jeho nové knihy

Jak být úspěšnou nakladatelkou?

Petra Paroubková se zatím zaučuje, jak se stát úspěšnou majitelkou. S vydavatelstvím chce působit nejen u nás, ale i na Slovensku. „Tam připravujeme velmi kvalitní řadu překladů poezie od Rimbauda až po Jesenina. České plány si zatím nechám pro sebe," vysvětlila.

„V dnešním hektickém světě je ovšem problém s prodejností titulů, které by sice mohly být velmi zajímavé, ale jen pro jistý okruh čtenářů," řekla Paroubková redakci ParlamentníchListů.cz.

Vydavatelstvím si prý Paroubková splnila svůj sen, pracuje s literaturou, může nadále tlumočit a překládat.

Více:
Paroubek spisovatelem: Milion korun prý předem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…