Záchrana kluků v Thajsku: Tomasz Peszynski do toho zatáhl Putina. A vyzývá ,,lidi, lidi, zítra před sněmovnou červené trenky”

10.07.2018 17:06

Aktivista Tomáš Peszynski se včera na svém facebookovém profilu vyjádřil k záchraně thajských chlapců a jejich trenéra. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Záchrana kluků v Thajsku: Tomasz Peszynski do toho zatáhl Putina. A vyzývá ,,lidi, lidi, zítra před sněmovnou červené trenky”
Foto: Vít Hassan
Popisek: Aktivista Pražského majdanu Tomasz Peszynski

„Četl jsem na Facebooku někoho jiného, že celý svět sleduje Thajsko, jak tam zachraňují ty kluky z tý jeskyně... A že v Sýrii 13 mrtvých dětí, to je takový průměr, a nikoho to moc nevzrušuje. To je bohužel pravda,“ poznamenal ve svém příspěvku Peszynski.

„Jenže proč umírají děti v Sýrii? Díky politice... To mezinárodní politika umožňuje zabíjení dětí v Sýrii a trvá to tak dlouho a my jsme z toho tak otupělí, že už to ani neřešíme...,“ dodal dále Peszynski. 

„A abych nebyl Miss America, co chce světový mír, tak tou mezinárodní politikou myslím Putina a Asada a samozřejmě svou vinu nese i Západ. Trump samozřejmě nemá zájem jít proti Putinovi. Ale zbaběle se zachoval i Obama a moje milovaná Evropa taky... Jenže z pohledu těch thajských kluků, oni za to nemohou, že svět kašle na Sýrii, takže budu rád, když bude zachráněnej aspoň někdo,“ uzavřel Peszynski s tím, že by lidé měli mít na paměti, že jsou děti, jimž nikdo nepomůže. 

„Jo, tehle názor jsem už dnes četla. Ale myslím si, že není fér zlobit se či dávat do souvislostí, že někdo někoho zachraňuje a jinde jsme už otupěli. Každý má pomáhat tak, na co stačí. Tihle lidé zvládnou zachránit kluky v jeskyni... Není to takto jednoduché a není mezi tím rovnítko. Ty to v závěru správně dodáváš. Jen je smutné, že to jsme nuceni dávat do souvislostí,“ zareagovala pak v diskusi na Peszynského Renáta Černá.

Peszynski se pak na svém profilu vyjadřoval také k aktuálnímu politickému dění v Česku, kdy se pozastavoval nejen nad koncem ministryně spravedlnosti Taťány Malé a spekulacemi, že resort povede Andrej Babiš (ANO). 

„Babiš kašle na stát, na jeho funkčnost, za roky, které strávil v politice, nepochopil, že vláda je servis, služba pro nás,“ zkritizoval pak například dnes premiéra. A vyzval rovněž k tomu, že zítra je nutné zapůsobit na svědomí poslanců. „Musí to být morální apel,“ nechal se slyšet. „Lidi, zítra ta schůze začíná už v devět a bude tam Zeman! Kdo má na zítra volno, tak by měl už ráno! A s červenými trenkami!“ vyzval ve svém posledním statusu.

Celý příspěvek Tomáše Peszynského: 

Četl jsme na FB u někoho jiného, že celý svět sleduje Thajsko, jak tam zachraňuji ty kluky z tý jeskyně... A že v Sýrii 13 mrtvých dětí to je takový průměr a nikoho to moc nevzrušuje. 
To je bohužel pravda. 
Jenže proč umírají děti v Sýrii? Díky politice.. to mezinárodní politka umožňuje zabíjení dětí v Sýrii a trvá to tak dlouho a my jsme s toho tak otupělí, že už to ani neřešíme.. 
A abych nebyl Miss America co chce světový mír, tak tou mezinárodní poltikou myslím Putina a Asada a samozřejmě svou vinu nese i Západ. Trump samozřejmě nemá zájem jít proti Putinovi. Ale zbaběle se zachoval i Obama a moje milovaná Evropa taky.. 
Jenže z pohledu těch thajských kluků, oni za to nemohou, že svět kašle na Sýrii, takže budu rád, když bude zachráněnej aspoň někdo. 
Ale mějte na paměti, že sou děti, kterým nikdo nepomůže...

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …