Podpisy potřebné pro kandidaturu na Hrad nenasbíral ani Jakl

06.11.2012 14:20

Strana svobodných občanů nebude mít v přímé prezidentské volbě svého kandidáta. Tajemník současného prezidenta Ladislav Jakl nasbíral pouze polovinu z 50 tisíc potřebných podpisů a kandidovat tak nemůže.

Podpisy potřebné pro kandidaturu na Hrad nenasbíral ani Jakl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tajemník prezidenta Ladislav Jakl

„Děkuji vám všem, kteří jste mi s tímto úkolem nezištně a usilovně pomáhali. Vím, že mnohé z vás to stálo pořádný kus práce a trpělivosti. Nyní někteří možná cítíte zklamání a máte pocit, že všechna ta práce byla zbytečná. Rád bych vás ujistil, že rozhodně zbytečná nebyla a že měla smysl. Ve spolupráci s vámi všemi se podařilo prosadit mnohé naše společné myšlenky do veřejné debaty. Tyto myšlenky už v pokračujícím střetu v rámci přímé prezidentské volby zůstanou, kandidáti budou nuceni se s nimi konfrontovat a brát je na zřetel. A to vše se určitě zhodnotí i v blízké budoucnosti,“ uvedl Jakl.

Jakl dále uvedl, že bude nadále hájit principy, které jako prezidentský kandidát zastával: „Budu nadále k dispozici v naší snaze zastavit socialismus, zastavit bruselskou centralizaci a vrátit lidem kontrolu nad svými životy.“

Svobodní na svém webu poděkovali všem, kteří se podpisy pro Jakla pokusili nasbírat. Předseda strany Petr Mach také uvedl, že podpis pod Jaklovu kandidaturu připojilo i několik poslanců, ani to však nestačilo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…