Podřezejte je jako prasata. Uprchlíci řádili ve Vidnavě. Ve sněmovně proběhla debata o konkrétních zkušenostech lidí s muslimskými migranty. A toto řekl vysoký státní úředník...

04.10.2016 0:00 | Zprávy

REPORTÁŽ V úterý proběhl v Poslanecké sněmovně seminář na téma Možnosti integrace migrantů v Evropě pod záštitou Názorové platformy Poslanci, senátoři, europoslanci – obrana evropské kultury a jejích hodnot.

Podřezejte je jako prasata. Uprchlíci řádili ve Vidnavě. Ve sněmovně proběhla debata o konkrétních zkušenostech lidí s muslimskými migranty. A toto řekl vysoký státní úředník...
Foto: Archiv
Popisek: Muslimský uprchlík, ilustrační foto

Vystoupili na ní český spisovatel, dramatik, překladatel a publicista Benjamin Kuras a autor knihy o islamizaci Poslední naděje civilizace, který žije ve Velké Británii, dále český nakladatel, publicista, bloger, zakladatel Česko-muslimského institutu a ex-muslim a konvertita ke křesťanství Lukáš Lhoťan, tlumočník, překladatel, bývalý exportní manažer Miloš Popp, český publicista, Martin Janeček, střídavě žije ve Francii a v Praze, a ředitel Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR Tomáš Haišman.

„Pokud je populistou ten, který slyší na to, co trápí veřejnost, pak jsem populista,“ řekl zakladatel platformy a poslanec ANO Zdeněk Soukup. Citoval z knihy Benjamina Kurase a uvedl, že v roce 2014 bylo na světě muslimů 2,15 miliardy a každý rok jich přibývá 37 milionů, což znamená 100 tisíc denně. Dle Pew Research Center z nich je 15-20 procent sympatizantů Al Kaidy. Také varoval před společnou azylovou a sociální politikou EU, kdy bychom se stali cílovou zemí imigrace.

Všimněte si, že tam není vidět jedinou domorodou bílou tvář...

Benjamin Kuras se zabývá problémem islamizace již dvacet let. Na úvod pustil videa z měst ve Velké Británii, která již ovládli muslimové. Ve městě Luton je již 39 procent muslimů a záběry byly z rozsáhlé demonstrace na podporu Islámského státu. Z městečka Nelson, kde je 50 procent muslimů, zase byl záznam z pouliční oslavy Mohammedových narozenin. „Všimněte si, že tam není vidět jedinou domorodou bílou tvář,“ poznamenal Kuras.

V Londýně je 16 procent muslimů, v některých čtvrtích je muslimů ale nadpoloviční většina. Původní Britové – domorodci se stěhují na venkov a do malých měst. Za posledních 10 let takto Londýn opustilo 600 tisíc Londýňanů. „Existují čtvrti, kde nenarazíte na Brita,“ řekl Kuras.

Integrace nově příchozích imigrantů je dle něj již prakticky nemožná. Univerzity a veřejné instituce podporují přizpůsobení se většiny imigrantské menšině. Sám bývalý britský premiér David Cameron řekl, že se muslimové nemají přizpůsobovat Britům, ale Britové jim.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Umělci otočili? Jaké překvapení. Zrada Babiše a metál od Pavla, tam je teď síla

8:02 Umělci otočili? Jaké překvapení. Zrada Babiše a metál od Pavla, tam je teď síla

TÝDEN V MÉDIÍCH Vlastnost, co Čechům opravdu ke cti moc neslouží, připomněl rozhovor s hercem, který…