Policie vyšetřuje předražené tendry pro vnitro. Možná se kradlo

11.07.2011 21:07

Další předražené zakázky pro ministerstvo vnitra, to nyní vyšetřuje policie. Tentokrát jde o tendry na rekonstrukci hotelu Vltava, vybavení interiéru lovecké chaty Na Tokáni a dodávky kuchyňky do sídla ministerstva.

Policie vyšetřuje předražené tendry pro vnitro. Možná se kradlo

Policie vyšetřuje rozkrádání majetku Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra (ZSMV) až nyní, po půl roce. Zaměřila se na předražené zakázky několika rekreačních zařízení, jejichž správcem je právě ZSMV. Spravovaný majetek vyjde až na miliardy korun.

"Znalecké posudky potvrdily předražení dodávek někdy až trojnásobně oproti obvyklým cenám," sdělil pro server iHNED.cz ředitel ZSMV Tomáš Homola. Rozkrádání se zjistilo letos v lednu v auditu, který si nechalo ministerstvo udělat. Zjistilo se například, že úředníci oslovovali stále stejné firmy. A většinu vlastnil jediný člověk, Vladimír Kubeš z Chotěboře.

Vše spojuje jeden podnikatel

"Z předložené dokumentace není zřejmý důvod oslovení právě těchto tří společností. Ani jedna z nich nemá například webové stránky. Všechny tři jsou propojeny s osobou Vladimíra Kubeše," vyjádřili se auditoři konkrétně k dodávce interiéru Lovecké chaty Na Tokáni, který vyšel na dva miliony korun.

Podobně na tom byla i rekonstrukce hotelu Vltava, která stále 28 milionů korun. Jako třetí podezřelou zakázku vyšetřuje policie dodávku kuchyně v úřadu ZSMV. "Celková škoda přesáhla 8,2 milionu korun," tvrdí Homola. Ten nastoupil na ministerstvo po skandálech, které provázely minulé vedení.

Čtěte více:

Forenzní audit organizací Ministerstva vnitra

John: Zakázky na vnitru byly netransparentní. S tím je teď konec

John na vnitru šťouchnul do korupčního hnízda

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…