Poslanec: V noci nevycházím do ulic. Není u nás bezpečno

20.09.2016 8:10

Otázky týkající se kriminality migrantů, i toho, proč policie nic nedělá s nelegálními migranty na českém území, se v posledních dnech nashromáždily na profilu poslance Zdeňka Soukupa na serveru ParlamentniListy.cz. Odpovědi poslanec právě zveřejnil.

Poslanec: V noci nevycházím do ulic. Není u nás bezpečno
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

„Podle statistik je kriminalita Afričanů a Arabů asi sedmkrát vyšší než Čechů, přičemž mezi Čechy jsou počítáni Romové, takže reálně je to asi devětkrát. Není tedy lepší sem žádný nebrat? Nejsou všichni stejní, ale nepoznáme to, takže pro jistotu bych žádný nebral,“ navrhoval čtenář. Soukup odpověděl, že v Česku zatím není Afričanů a Arabů tolik, aby bylo možné vyvozovat nějaké závěry. Připustil ale, že ve Francii nebo ve Švédsku statistiky pro přistěhovalce opravdu příznivé nejsou. „Je to dáno tím, že tito lidé přicházejí z jiného kulturního prostředí a nemají přílišnou snahu přizpůsobit se,“ podotkl.

Čtenáře také zajímalo, kterou stranou ulice by v noci šel, kdyby po jedné straně ulice šla skupina bílých a na druhé skupina Romů. „V noci do ulic moc nechodím. A to právě proto, že v nich není bezpečno,“ odpověděl poslanec.

Stát úmyslně ohrožuje naše lidi

Na tuto odpověď čtenář vzápětí reagoval argumentem, že podle statistik je skutečně kriminalita Afričanů a Arabů mnohem vyšší než Čechů. „Jsou jich tady již desetitisíce, takže je to statisticky významné a porovnatelné,“ uvedl čtenář a ptal se, proč tedy stát přijímá další uprchlíky. „Úmyslně tím ohrožuje naše lidi !!!“ rozhořčil se čtenář. „Vy přece dobře víte, že jsem dost hlasitý odpůrce přijímání nelegálních migrantů. Tak proč se mě na to neustále ptáte? Ty otázky by měly směřovat spíš na pana Sobotku. Já zatím těžko mohu udělat něco víc, než dělám,“ reagoval Soukup.

Čtenáři také vadilo, proč se vyhnul odpovědi na druhou předchozí otázku. „Přece všichni víme, že je mnohem bezpečnější jít po straně ulice s bílými. Tak proč to neříct nahlas? Zvlášť když jste v čele skupiny proti multikulturalismu,“ apeloval na poslance. Ten reagoval s tím, že je sice odpůrce multikulturalismu, ale že není rasista.

Ministr na interpelace nepřišel

Jiného čtenáře zase zajímalo, zda se Soukup zeptá ministra vnitra Milana Chovance, „proč se za bílého dne v centrech měst prochází hromada očividně nelegálních muslimů a policie nic nedělá?“

„Otázku, proč je v našich městech najednou tolik mladých mužů s batohy a drahými mobilními telefony, za kterými s menším odstupem pochodují burky, jsem chtěl položit při čtvrtečních interpelacích. Měl jsem poznatky z Karlovarska. Pan ministr na interpelace ovšem nepřišel. A tak jsem ji nepovažoval za vhodné přednést. Počkám na příští,“ odpověděl Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…