Poslankyně se neudržela: Soudružky z České ženské lobby za mě nemluví, ale vyřvávají tu i za mé peníze z našich daní!

12.10.2018 9:31

V katedrále sv. Víta před pár dny promluvil kněz, bohemista, lingvista a pedagog Petr Piťha. Vyjádřil se k tzv. Istanbulské smlouvě, kterou se bude zabývat i český parlament. Varoval, že i díky této úmluvě se vládnoucí třídou v naší společnosti stanou homosexuálové. Za tato slova si vysloužil tvrdou kritiku České ženské lobby. Jenže hlas pozvedla také poslankyně Zahradníková z ODS. Válka mezi ženami se rozběhla naplno.

Poslankyně se neudržela: Soudružky z České ženské lobby za mě nemluví, ale vyřvávají tu i za mé peníze z našich daní!
Foto: Archiv ZMZ
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková

Profesor Piťha tvrdí, že nás Istanbulská smlouva uvrhává do nesvobody. Na první pohled to podle kněze není vidět, ale když Istanbulskou smlouvu čteme s vědomím, co obsahují i další dohody, které lze s Istanbulskou smlouvou propojit, vyjde nám, že se blíží období nadvlády fanoušků gender a homosexuálů. Budou nám údajně vládnout skrze „zvrácené zákony“. „Dokonale zvrácené zákony, které se u nás mají zavést, a v několika zemích už zavedeny jsou, jsou namířeny proti tradiční rodině,“ prohlásil kněz. „Jsou to neomarxisté, o čemž se mluví, a neonacisté, o čemž se cudně mlčí,“ pokračoval.

Na tato tvrdá slova zareagovala Česká ženská lobby. Podala na kněze Piťhu trestní oznámení. Pan profesor se podle dam dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy. „Ani jedno ze zmiňovaných Piťhových tvrzení se nezakládá na pravdě. Nic podobného z Istanbulské úmluvy ani z její důvodové zprávy nevyplývá,“ okomentovala Piťhova slova předsedkyně České ženské lobby Eliška Kodyšová. „Katoličtí kněží by v souladu s křesťanskými hodnotami měli místo šíření paniky raději řešit vlastní skandály se sexuálním obtěžováním uvnitř své církve a podporovat opatření, která podobnému násilí předcházejí. A pomáhat skutečnou osvětou,“ uvedla ředitelka České ženské lobby Hana Stelzerová. Jejich vyjádření přinesl server iDnes.cz.

Jenže do slovního souboje se zařadila další dáma - poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková, která nenechala na České ženské lobby niť suchou. Zdůraznila, že tato lobby ani náhodou nemluví za ni, zato mluví i za její peníze, resp. za peníze všech daňových poplatníků. Pokud chtějí vyhlašovat své nesmysly, mají tak ženy patřící k lobby činit za své.

„Svatováclavské kázání prof. Piťhy jsem zde sdílela už minulý týden. Souhlasím s ním nejen jako katolík, ale především jako žena, které na rodině záleží. Mluvil i za mě. Naopak soudružky z České ženské lobby za mě nemluví - zato však zjevně své pomýlenosti vyřvávají i za mé peníze z našich daní. Samozřejmě, nemají šanci uspět - naštěstí. Předpokládám a doufám, že se naopak panu profesorovi budou muset omluvit. Ale jejich agresivní a sprosté chování mě jen utvrdilo v rozhodnutí, že budu proti Istanbulské úmluvě hlasovat za všech okolností," zdůraznila členka Sněmovny v prohlášení na sociální síti Facebook.

O slovo se ovšem nepřihlásily jen ženy, ale také režisér Jan Hřebejk nebo předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Politik na jedné straně odsoudil snahu České ženské lobb kriminalizovat kázání kněze. Jenže profesoru Piťhovi zasadil také ránu. „Na místě je rozhořčený nesouhlas a žádost o omluvu, neboť pan profesor hrubě dezinterpretoval Istanbulskou úmluvu. Ale kriminalizovat kázání??!Kdy začneme kriminalizovat projevy v Parlamentu? A kdy na demonstracích? Vzpamatujme se!" žádal Kalousek.

Hřebejk to viděl stejně.

Expremiér Mirek Topolánek český národ požádal, aby profesora Piťhu nehodnotil jen podle jedné promluvy, ale podle jeho celoživotního díla, které zahrnuje i boj za svatořečení Anežky české. Zejména dámy Topolánek požádal, aby neblbly.

Bloger Petr Paulczyňski zvolil ještě ostřejší slova. „Česká ženská lobby podala žalobu na pana Piťhu. Kdybych mohl, napsat co si o těch krávách myslím, dostal bych 30 denní ban," napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …