Pověste Obamu, Clintonovou a Sorose. Přátelé Donalda Trumpa se rozpovídali a Amerika ztuhla šokem

14.05.2016 10:00

Lidé z nejbližšího okolí republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa se v posledních dnech dopouštějí neuvěřitelných výroků. Trumpův komorník Anthony Senecal by rád pověsil prezidenta Obamu a lobbista Roger Stone zase volal po pověšení Hillary Clintonové a multimiliardáře George Sorose.

Pověste Obamu, Clintonovou a Sorose. Přátelé Donalda Trumpa se rozpovídali a Amerika ztuhla šokem
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Donald Trump je vzhledem ke svým často kontroverzním výrokům na mediální pozornost zvyklý. Tentokrát se však média zaměřují na neméně zarážející výroky, za kterými stojí jeho nejbližší spolupracovníci. Trumpův bývalý komorník Anthony Senecal se v posledních dnech „vyznamenal“ hodně drsnými facebookovými posty na adresu amerického prezidenta Baracka Obamu. Nazval jej hnisavým bolákem, kterého měla zastřelit armáda coby nepřátelského agenta hned v jeho prvním prezidentském období.

Vedle toho Senecal navrhoval, že by také mohl být Obama pověšen za velezradu. Ve Spojených státech sice platí svoboda slova projevu, ale přesto se za své výroky dostal Senecal do hledáčku nejenom médií, ale také tajných služeb, která jej bude vyšetřovat. Donald Trump se již od Senecalových slov distancoval. Jak ovšem připomínají média, americký multimiliardář stále spolupracuje s Rogerem Stonem, jehož komentáře jsou neméně děsivé a samotného Trumpa značně diskreditují.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Politický konzultant a lobbista Stone pracoval až do loňského srpna přímo ve volebním týmu Donalda Trumpa a i nadále pro něj dle médií shání podporu mezi republikány. Jeho násilná a rasistická rétorika však nyní muže Trumpovi spíš uškodit. Na svém Twitteru například Stone konstatoval, že by demokratická kandidátka na prezidenta a bývalá ministryně zahraničí Hillary Clintonová měla být zatčena, souzena a popravena za vraždu. Jejího demokratického kolegu a dalšího uchazeče o Bílý dům Bernie Sanderse zase nazval Stone sovětským agentem.

Jeho hněvu však neušel ani americký filantrop maďarského původu George Soros, který je považován za nejvlivnějšího podporovatele demokratů a také za vlivného hybatele události nejenom ve Spojených státech, ale také v Evropě. Soros se mimo jiné výrazně angažuje v rámci migrační krize a konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Mnozí Sorose obviňují z toho, že prostřednictvím své nadace Open Society Fund ovlivňuje politické dění v mnoha státech světa. Také Soros by měl být podle Stone „zadržen, souzen a popraven“.

Stone se také pustil do médií a označil známého amerického komentátora Rolanda Mrtina za „hloupého tlustého negra“. Jeho hněvu neušel ani třiasedmdesátiletý komentátor zpravodajské televize Fox News Ed Rollins. „Pokud ještě není mrtvý, tak by rozhodně měl být,“, šokoval Stone a pokračoval ve svých rasistických poznámkách na adresu černošského lidskoprávního aktivisty Ala Sharptona, kterého označil za „profesionálního negra, která má rád smažené kuře“. Poté, co internetový server Mediamatters publikovala výroky Stone, televizní stanice CNN a MSNBC mu zakázaly vystupovat na jejich obrazovkách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…