Konec jednání s ANO. Vedení ČSSD dnes bude jednat, co dál

06.04.2018 6:25

Vedení ČSSD bude rozhodovat o ukončení koaličních jednání s ANO. Odchod do opozice straně navrhl její předseda Jan Hamáček po čtvrtečním jednání s ANO o obsazení křesel ve vládě. Podle Hamáčka Babišovo hnutí odmítlo všechny návrhy, které by řešily přítomnost trestně stíhaného politika ve funkci premiéra.

Konec jednání s ANO. Vedení ČSSD dnes bude jednat,  co dál
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Anketa

Jednání o koalici ANO a ČSSD zkrachovala. Chcete za současných okolností předčasné volby?

87%
13%
hlasovalo: 6886 lidí

Sociální demokraté se s ANO v uplynulých týdnech dohodli na kompromisu v programových otázkách, například u zrušení karenční doby nebo předběžné podobě daní. Ve čtvrtek večer jednali zástupci obou stran o rozdělení křesel v koaličním kabinetu. K dohodě ale nedospěli. Podle ANO jednání ztroskotalo na požadavku sociálních demokratů získat ministerstvo vnitra. ČSSD naopak obvinila Babiše, že odmítl všechny návrhy na řešení jeho problému s trestním stíháním v kauze Čapí hnízdo.

O účasti ČSSD ve vládě měl podle původního plánu jednat kromě předsednictva strany i její víkendový sjezd. Poté se mělo konat také vnitrostranické referendum. Pokud se ale dnes strana rozhodne jednání s ANO skutečně ukončit, není podle Hamáčka důvod, aby se referendum konalo.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …