Prezident Zeman má vážné pochybnosti. Vstoupí do kauzy H-System

24.07.2018 18:13

Nejvyšší soud nařídil klientům zkrachovalého H-Systemu, že musí opustit domy, které si často svépomocí museli dobudovat. Vzhledem k tomu, jak dlouho už se kauza H-System táhne, je už řada klientů v důchodovém věku a nemá kam jinam jít. Fakticky by se z nich stali bezdomovci. Utrápení lidé si to nechtějí nechat líbit. Spravedlnosti se chtějí dovolávat u prezidenta Zemana, případně u mezinárodních institucí. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček už dal najevo, že trpícím klientům bude dopřáno sluchu.

Prezident Zeman má vážné pochybnosti. Vstoupí do kauzy H-System
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Správce konkurzní podstaty zkrachovalého H-Systému Josef Monsport požádal Nejvyšší soud, aby domy klientů zkrachovalého H-Systému přiřkl jemu jakožto správci zbylého majetku. Jde přitom o domy, které si klienti mnohdy dostavěli svépomocí a vydali se ze svých posledních peněz. Soud dal Monsportovi za pravdu a nařídil lidem, aby se do jednoho měsíce vystěhovali. S ohledem na to, že kauza H-System se táhne už asi čtvrt století, řada klientů je v důchodovém věku a mnohdy nemají kam jít. Soud tak v podstatě z některých klientů udělá bezdomovce.

Lidé si to však nechtějí nechat líbit a hodlají se obrátit na Ústavní soud ČR, na prezidenta republiky Miloše Zemana, a pokud ani to nepomůže, tak hodlají hledat spravedlnost u mezinárodních institucí.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček už dal na sociální síti najevo, že se prezident o kauzu H-System zajímá a je ochoten dopřát klientům sluchu. Hlava státu je prý také připravena setkat se s předsedou Nejvyššího soudu ČR Pavlem Šámalem a prodiskutovat s ním tuto kauzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…