Propaganda, šašci. Tereza Spencerová a advokátka Hustáková k novým nařčením ohledně Sýrie

04.05.2016 6:24

Analytička Tereza Spencerová nikoli poprvé varuje, že Západ v Sýrii prohrává na celé čáře, a tak se snaží zachránit si pověst šířením dokumentů proti syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. Používá k tomu navíc tak stupidní propagandu, až z toho prý na člověka padá strach. Advokátka Miroslava Hustáková si v souvislosti s počínáním Západu také neodpustila ironickou poznámku.

Propaganda, šašci. Tereza Spencerová a advokátka Hustáková k novým nařčením ohledně Sýrie
Foto: Theatlantic.com
Popisek: Homs v Sýrii

Anketa

Která osobnost brojící proti imigraci je pro vás nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 20542 lidí

Už v pondělí v textu pro server Literárky.cz napsala, že Spojené státy podporují teroristy z al-Káidy a budou to jen těžko obhajovat. Ukazuje se to mimo jiné i na tom, že syrské město Aleppo z velké části ovládala Fronta an-Nusrá, jež je vnímána jako odnož al-Káidy a Američané se snažili přimět ruské a syrské vojáky, aby na město neútočili. Nevyšlo to.

„Jak jsem psala v posledním textu o Aleppu, prohráváme (my Západ) na celý čáře, a tak je potřeba al-Káidu hájit přes protiasadovskou kampaň, která zakryje to naše nejhorší... No a dneska se do toho pustily i český média... Je legrační, že zdroj, tedy Sky News, počítá s tím, že v Evropě či USA jen pár lidí umí arabsky, a pokud i umí, tak jim beztak nikdo neuvěří, muslimům proradnejm teroristickejm, takže na základě ‚dokumentů‘ od (dneska už převážně islamistický) Svobodný syrský armády tvrdí, že Asad spolupracuje s Daešem...,“  napsala na sociální síti Facebook analytička Spencerová.

Anketa

Vadí vám Noční vlci?

7%
93%
hlasovalo: 29151 lidí

Naše propaganda začíná být tak stupidní, až na člověka padá strach, píše Spencerová

Autorka se dále odkazuje na český překlad článku televize Sky News, který najdeme na serveru Aktuálně.cz. Právě tento server přinesl 3. května zprávu o tom, že syrský prezident – diktátor se jal spolupracovat s Islámským státem na osvobození historického klenotu uprostřed pouště – města Palmýra. Ale nejen na tom. Podle Sky News byla spolupráce Bašára Asada s islamisty dlouhodobějšího rázu. Televize ovšem také upozorňuje, že informace o spolupráci syrského prezidenta s Islámským státem získala od dezertérů Islámského státu a jejich pravost lze jen těžko ověřit. Poslední várku ručně psaných rozkazů islamistů se dokonce nepodařilo ověřit vůbec. Prozatím.

Spencerová podrobuje dokumenty Sky News ostré kritice  „... a ‚potvrzuje‘ to ‚dokumentem‘ s anglickým překladem, ale ten je jen ‚selektivní‘, protože celý znění praví: ‚připravit (zbraně) a dodat je do Kalamúnu pro potřeby bratrů k bombardování pevností Rafídů a Nusajrů‘, což jsou ovšem hanlivý výrazy pro šíity a alavity, tedy ‚bašárovce‘... Ta naše propaganda začíná být tak stupidní, až z toho na člověka padá strach, jaká lochnesska vykoukne zejtra...“

Není vám to trapné, ptá se advokátka

Advokátka Miroslava Hustáková u zprávy Sky News připomněla, že je to stejná televize, která přinesla informace o tom, že irácký diktátor Saddám Husajn má k dispozici jaderné zbraně.

„Dokumenty ze stejné dílny, kde se vyráběly důkazy, že Irák má jaderné zbraně? Není vám to trapné? Který z eurošašků by vydržel zůstat ve své zemi pět let a bojovat? Neodešel do exilu v Íránu, tak to zkoušíte zase odjinud,“ konstatovala Hustáková v narážce na Asada, který zůstal ve své syrské vlasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…