Sr*l Mirka Topolánka, teď mu expremiér tleská

14.12.2021 8:25 | Ze sítí

Z vládního týmu Pirátů odchází právník a odborník na zdravotnické právo Ondřej Dostál. Jako důvod uvedl, že se nechce nechat kádrovat lidmi, s nimiž hodnotově nesouzní. Nad koncem jeho vládního angažmá zalitoval expremiér Mirek Topolánek, na rozdíl od některých Pirátů je toho názoru, že Dostál měl v covidu zajímavé názory.

Sr*l Mirka Topolánka, teď mu expremiér tleská
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Ondřej Dostál

Anketa

Dělá stát dost pro snížení cen energií?

1%
94%
hlasovalo: 19708 lidí

Část Pirátů už dříve Dostálovi vyčítala hlavně to, že zpochybňuje efekt očkování nebo že podle nich sporným způsobem interpretuje data o covidu. Na sociálních sítích třeba pravidelně zveřejňuje data týkající se epidemie, která podle Bartoše využívají dezinformační weby.

Interpretace Dostálových vyjádření zavdávají příčinu ke zpochybňování pozice Pirátů, uvedl Bartoš na konci listopadu. Zdůraznil přitom, že Dostál je nezpochybnitelný odborník na zdravotnické právo. „Pokud se části Pirátů nelíbí moje data či názory, je to jejich problém. Možná mě vyhodí, ale určitě neumlčí. Výklad práva a zveřejňování dat tady dostanete vždy bez politikaření,“ napsal tehdy Dostál.

„Rozhodl jsem se odejít z pirátského vládního týmu. Tým vznikal jako výběr koalice PirSTAN, jednotné, umírněné a svobodomyslné. Tento étos je pryč. U Pirátů to převzali lidé, s nimiž hodnotově nesouzním a o jejichž kádrování nestojím. Hájit právní stát budu dál, názory nestřídám,“ zdůvodnil Dostál své rozhodnutí dnes večer na Twitteru.

Podle Topolánka bude jeho hlas ve vládním týmu Pirátů chybět, ač k němu sám měl v minulosti značné výhrady. „Odřeje Dostála jsem poprvé v českém zdravotnictví zaregistroval před cca patnácti lety a dost mě sral. Poslední rok a půl jsem ho jako jednoho z mála dočítal a doposlouchával do konce. A až překvapivě často s ním souhlasil. Tož tak,“ reflektoval jeho odchod na svém twitteru.

 

 

Setrvání Dostála ve vládním týmu Piráti řešili od listopadu. Předseda strany Ivan Bartoš mluvil o tom, že některá jeho vyjádření vyvolávají obavy mezi značnou části pirátských voličů i odborníků a vedou ke zpochybňování vědeckých názorů, o které se opírá boj s covidem-19. Dostál tehdy uvedl, že pokud se části Pirátů nelíbí jeho data či názory, je to jejich problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…