Resort zdravotnictví žene k soudu Úřad na ochranu hospodářské soutěže. Kvůli pokutě

04.08.2017 10:45

Ministerstvo zdravotnictví podalo žalobu proti čtvrtmilionové pokutě od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za chyby v tendru na audity nemocnic.

Resort zdravotnictví žene k soudu Úřad na ochranu hospodářské soutěže. Kvůli pokutě
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Případem se bude zabývat Krajský soud v Brně. ČTK to řekla mluvčí soudu Eva Sigmundová. Chyby se týkaly zakázky z roku 2009 na procesní a personální audity ve fakultních nemocnicích Brno a Olomouc.

Do tendru se mohly přihlásit jen firmy, které prokázaly členství v organizaci, jež sdružuje firmy poskytující služby v řízení a rozvoji lidských zdrojů. Tato podmínka ale nebyla podle ÚOHS nezbytná, takže ministerstvo postupovalo diskriminačně. „Předmět veřejné zakázky mohou splnit stejně dobře ti uchazeči, kteří členy takovéto organizace nejsou,“ uvedl úřad v původním rozhodnutí.

Hodnota zakázky nakonec dosáhla 23 milionů korun. Vzhledem k objemu zakázky ministerstvu hrozila pokuta přes milion korun.

ÚOHS se případem zabýval už dvakrát. Soudy úřadu kauzu vrátily z procesních důvodů. ÚOHS totiž původně neprojednal rozklad ministerstva, který evidoval jako opožděný. V novém řízení již musel odvolání celé projednat, svůj závěr ale nezměnil.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…