Roušky: Babiši, cos to sliboval? Nic víc neumíš, půl roku jsi nic neřešil, tepou Piráti i ODS

18.08.2020 13:14

Předseda vlády Andrej Babiš po rozvolnění první vlny protikoronavirových opatření sliboval občanům, že jeho kabinet už nikdy nezavede další vlnu plošných nařízení. Ale jak se zdá, sliby chyby. Od 1. září totiž lidé budou opět povinně nosit roušku v uzavřených prostorách a v městské hromadné dopravě. Opoziční ODS a Piráti hned Babišovi jeho sliby připomněli.

Roušky: Babiši, cos to sliboval? Nic víc neumíš, půl roku jsi nic neřešil, tepou Piráti i ODS
Foto: Repro FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii

Premiér Babiš (ANO) v červnu tohoto roku sliboval, že jeho vláda už nikdy nezavede plošná opatření. Zdá se však, že jeho tvrzení už neplatí. Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch totiž už oznámil, že od 1. září bude nošení roušek opět povinné, a to v městské hromadné dopravě ve všech městech bez rozdílu a v uzavřených prostorách.

Jiří Nantl, kandidát ODS na hejtmana v Jihomoravském kraji se proto do Babiše pořádně obul. Zdůraznil, že další chystaná plošná opatření ukazují především na neschopnost kabinetu postupovat chytřeji.

„Celostátně plošná opatření proti koronaviru odráží především neexistenci cílených ‚chytrých‘ řešení a nepřipravenost zdravotního systému. Za půl roku jsme se s touto vládou neposunuli nikam,“ konstatoval Nantl.

Jiří Nantl se pustil do Babišovy vlády

Předseda Pirátů Ivan Bartoš se vyjádřil v podobném duchu.

Premiér Andrej Babiš má krátkou paměť. V červnu se obořoval na opozici, že žádný plán nepotřebuje a další plošná opatření už nebudou. Od září jeho kabinet plošná opatření opět zavádí. Místo planých výkřiků měla jeho vláda spíš makat na efektivním řešení. Vláda opět přichází s plošným nošením roušek. Je to asi jediné řešení, které zná. Bez debat, vysvětlení či uveřejnění dat. Znovu se ukazuje, že vláda nezvládne připravit plán ani na víc než 14 dní dopředu. My jsme plán už dávno představili,“ zdůraznil Bartoš. 

Ivan Bartoš se pustil do Babišovy vlády

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…