Rusko citovalo Zemanova slova o novičoku v ČR a udeřilo tím na Británii

04.05.2018 9:52

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová v reakci na slova prezidenta Miloše Zemana uvedla, že jeho vyjádření, že se v Česku v malém množství vyráběl a testoval nervově paralytický jed novičok, považuje za důkaz, že britská premiérka Theresa Mayová lže. Ta totiž tvrdila, že jed novičok byl vyráběn pouze v Rusku, které je proto jako jediné zodpovědné za otravu dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, informoval server Novinky.cz.

Rusko citovalo Zemanova slova o novičoku v ČR a udeřilo tím na Británii
Foto: Screen: TN.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman v TV Nova.

Marija Zacharovová na svém facebooku citovala Zemana, který ve čtvrtek v TV Barrandov sdělil, že se loni ve Vojenském výzkumném ústavu v Brně vyráběl a testoval jed A230. Jeho variantou z rodiny novičoků, A234, byl otráven v britském Salisbury Skripal a jeho dcera. „Mlha se rozpouští a mnoho lží Theresy Mayové je stále jasnějších,“ dodala k tomu Zacharovová ve svém facebookovém komentáři.

  • Původní zdroj ZDE

Vyvrací tak tvrzení britské premiérky Theresy Mayové, že za otravou stojí Rusko. Právě Zacharovová se v březnu nechala slyšet, že nejpravděpodobnějším zdrojem látky typu novičok jsou Česká republika, Slovensko, Británie nebo Švédsko. V rámci této kauzy už byla ze západních zemí vyhoštěna řada ruských diplomatů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…