Šarapatka: Válka o ČT! Když umřít, tak vestoje, pokud mě nezalehne Xaver

28.05.2020 11:20

Bývalý poradce Miloše Zeman z časů, kdy býval premiérem, Zdeněk Šarapatka má za to, že se opět vracíme do časů komunistické normalizace, alespoň pokud jde o snahu některých politiků ovládnout Českou televizi a vyzval své spoluobčany, aby se za svou televizi postavili. Moderátor Lubomíra Xavera Veselého, který nově usedne v Radě ČT považuje za „Zemanova patolízala“ a „Babišova mazlíčka“. Nešetřil ani kardinála Dominika Duku.

Šarapatka: Válka o ČT! Když umřít, tak vestoje, pokud mě nezalehne Xaver
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zdeněk Šarapatka

Zákonodárci do Rady ČT schválili ekonomku Hanu Lipovskou, novináře Pavla Matochu a moderátora Lubomíra Xavera Veselého. Zdeněk Šaoparapatka v rozhovoru pro Forum24.cz Pavla Šafra, kde také publikuje své komentáře, poznamenal, že jde o další kok směrem k normalizaci komunistického střihu či Orbánovského typu.

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí

Moderátora Xavera Veselého považuje za mazlíčka premiéra Andreje Babše a patolízala prezidenta Miloše Zemana.

(Je to) další krok k normalizaci naší země podle not Andreje Babiše, Miloše Zemana a Vojtěcha Filipa a přesně podle vzoru Viktora Orbána. Navíc za bezprecedentního zneužití protipandemických zákazů a příkazů, omezujících možnosti občanského protestu proti takovému svinstvu na náměstích a v ulicích. Asi se shodneme, že paní Lipovská, která veřejně zpochybňuje smysl ČT jako takové, nebo pan Veselý coby Babišův mazlík a vrchní patolízal Miloše Zemana, který Českou televizi z duše nenávidí, nebyli zvoleni kvůli jejímu rozkvětu. Takže po dovolbě nových radních je teď v Radě ČT reálný poměr sluhů režimu k demokratům, kteří hájí nezávislost veřejnoprávní televize, 8 : 7. A s mojí dobrou znalostí stávajících kolegů radních tipuji, že to brzy bude 10 : 5. Bohužel,“ posteskl si.

Na sociální síti Twittwer poznamenal, že proběhne válka o Českou televizi. V téhle válce se prý počítá i s tím, že bude zalehnut moderátorem Veselým. Přesto volá „na zteč!“. Je přesvědčen, že boj vlastně už začal. V této válce prý půjde korektnost stranou.

„Tak jo. Bude válka o ČT. Sice přesilovka, ale s kolegy, kteří neuhnou, zabojujeme se ctí. Upřímně: na posily Babiše, které ČT velkohubě kritizují, se těším. Žvanit v médiích a rozdat si to tváří v tvář je rozdíl. A když umřít, tak ve stoje, pokud mě nezalehne X.Veselý . Na zteč!“ napsal.

https://www.forum24.cz/radni-ct-sarapatka-volba-je-dalsi-krok-k-normalizaci-verejnost-se-za-svou-televizi-musi-postavit/álka o ČT začala, říká Zdeněk Šarapatka

Z jistého úhlu pohledu mu současná doba připomíná 50. léta minulého století. Tehdy také komunisté ničili vzdělané lidi, posílali je zametat chodníky a na jejich místo dosazovali naprosto bezvýznamné nýmandy, jejichž jedinou předností bylo, že byli oddáni komunistické vládě.

Šarapatka nepochybuje o tom, že brzy přijde pokus o jeho odvolání, protože odmítá tancovat podle toho jako ANO s komunisty po boku píská. Jako záminka prý poslouží tweet, v němž litoval smrti někdejšího předsedy Senátu Jaroslava Kubery.

Počítá také s tím, že Radní ČT, kteří své posty obsadili díky přízni ANO, SPD Tomia Okamury, komunistů a Trikolóry Václava Klause chvíli vyčkají a poté zaútočí na zpravodajství ČT. A pak se novým generálním ředitelem ČT stane mediální Vadim Petrov, který se prý na tu funkci klepe.

„Pak přijde na řadu bonus generálního ředitele a časem tlak na jeho odvolání. A pak číslo jako z cirkusu Humberto, kdy bude Babišovou Radou ČT zvolen novým generálním ředitelem ČT Vadim Petrov, rádce poslankyně Kořanové a velký přítel nových pořádků. Je na tu funkci naklepaný jako řízek,“ poznamenal Šarapatka.

Kriticky se dívá i na kardinála Duku, z něhož se prý také stal následovník proruského kolaboranta Miloše Zemana, jak Šarapatka bez servítků označuje dnešní hlavu státu.

„Nad jeho zjevnou kooperací s Hradem a odtud s Babišem a komunisty na prosazení ultrakonzervativní paní Lipovské, která neví, k čemu je ČT vůbec dobrá, by se jeho předchůdci kardinálové Vlk a Tomášek museli, pardon, pozvracet,“ řekl Šarapatka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…