Sazka je na mně závislá, tvrdí Vítek

26.01.2011 21:09

Podnikatel a „investiční žralok“ Radovan Vítek potvrdil, že kontroluje čtvrtinu dluhopisů loterijní společnosti Sazka. Dodal, že je to bezpečné množství na to, aby zablokoval rozhodnutí valné hromady držitelů dluhopisů, takže bez něj prý Sazka žádnou dohodu s nimi neuzavře.

Sazka je na mně závislá, tvrdí Vítek

Vítek se tak vyjádřil ve středečním vydání Hospodářských novin, Sazka zatím celou věc nekomentovala.

Loterijní společnost se nyní snaží se svými věřiteli dohodnout snížení dluhu a odklad splátek. "Taková dohoda by s velkou pravděpodobností odvrátila vyhlášení insolvence," citoval server vyjednavače za Sazku Martina Ulčáka.

SLEDUJEME kauzu Sazka

Vítek čeká na nabídky

Nicméně právě takovou dohodu bude muset Sazce Vítek posvětit. "Beze mne se Sazka insolvenci nevyhne, čekám na nabídky," dodal podnikatel. Byl to právě on, kdo na Sazku podal minulý týden insolvenční návrh Dříve totiž skoupil pohledávky loterijního gigantu ve výši 1,5 miliardy korun. Nicméně Sazka Vítkovy pohledávky neuznává a snaží se je zpochybnit u soudu.

Vítek míní, že Sazka se v insolvenční situaci nachází, protože je předlužená a její celkové závazky přesahují deset miliard korun. Vlastní jmění Sazky má podle Vítka zápornou hodnotu. Řešením je restrukturalizace firmy, při níž by Sazka vydala nové akcie v objemu deseti miliard korun. Vítek počítá i s odstraněním nynějších akcionářů Sazky, kteří firmu podle něj do potíží přivedli.

Drahá aréna a sport bez peněz

Loterijní společnost Sazka se dostala do problémů hlavně kvůli vysokým splátkám za výstavbu pražské O2 areny. Situaci komplikuje fakt, že na příjmech z loterií je do značné míry závislý český sport.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…