Škromach brouzdal a našel peprné video. Tady je

20.08.2010 22:10

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach při svých toulkách po Facebooku narazil na video, které neváhal sdílet se svými fanoušky. Jeho název je Další nácek v ODS a vyjadřuje kritiku plánů pražského radního Jiřího Janečka (ODS) s bezdomovci.

Škromach brouzdal a našel peprné video. Tady je

Téměř tříminutové video je prosyceno ostrou kritikou pražského radního Jiřího Janečka a jeho nedávno odsouhlaseného akčního plánu bezdomovectví pro období 2010 až 2013. Ten mimo jiné počítá se zřízením kontroverzního tábora pro bezdomovce a zavedením jejich jednotlivé evidence. 

Že si ale autor vzal k připodobnění odsunu lidí bez domova z centra metropole na periferii příklad z transportu Židů do koncentračních táborů za druhé světové války, to místopředsedu ČSSD nezarazilo.

Pokus o nacizaci pražské ODS si naopak povšimli mnozí Škromachovi fanoušci, kteří pod sdíleným videem začali živě diskutovat o ODS a nacistické NSDAP.


Ukázka z diskuze



Autor videa na Facebooku vystupuje pod přezdívkou Bulva (Hyde park). Že je součástí jeho "nicku" známý pořad České televize, není jen tak.

"Vzhledem ke klesající objektivitě zpravodajství ČT a k neměnící se hladině silikonu v televizích komerčních, zejména však vzhledem k blížícím se volbám, rozhodli jsme se zasáhnout do světa médií a konkurovat jim nadrzlou odvahou k pravdě. Proto i zpravodajství BULVA* otvírá svůj Hyde park. O značku pořadu se bát nemusíme, vlastnili jsme již o dva roky dříve, což lze snadno dokázat i u kteréhokoli soudu," vysvětluje tvůrce.

Janečkův Akční plán o bezdomovcích

Pražský radní si za svým plánem, jak se postarat o bezdomovce v centru Prahy, stojí. „To je doplněk celého akčního plánu na boj proti bezdomovcům. My se opravdu staráme o ty bezdomovce, kteří chtějí pomoct, jsou zařazeni v různých resocializačních programech.

Bohužel jsou ale mezi námi bezdomovci, kteří nechtějí vůbec nic a jsou odmítáni i neziskovým sektorem. Proto mě trochu překvapuje i reakce některých neziskových organizací, protože celý akční plán procházel tříletým schvalováním," uvedl například ve čtvrtek v Radiožurnálu.

Pavla Vopeláková z Ústředí Armády spásy hodnotí plán na přemístění některých bezdomovců jako nepříliš vhodné řešení. „Pokud tento akční plán tak, jak byl sepsaný, byl i schválený, tak mi to nepřijede jako vhodné ale hlavně efektivní řešení," uvedla na Rádiu Česko. 

Čtěte více: 

Foto: Hans Štembera


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: van

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…