Škromach se po konferenci pustil do úplatného starosty. Na internetu

04.12.2010 15:11

Sociální demokraté dnes absolvují dvě krajské konference, v Hradci Králové a v Pardubicích. Velmi zajímavé informace putují mezi novináře díky profilu Zdeňka Škromacha na Facebooku.

Škromach se po konferenci pustil do úplatného starosty. Na internetu

Jako první byla ukončena konference v Pardubicích. ČSSD v tomto kraji dál povede poslanec Miroslav Váňa. Rozhodli o tom v sobotu delegáti strany. Od 121 hlasujících delegátů Váňa dostal 91 hlasů. Členem předsednictva ČSSD za Pardubický kraj konference zvolila hejtmana Radko Martínka. Oznámil to mluvčí ČSSD v kraji Miloslav Kučera.

Váňovo jméno přitom figuruje v nynější kauze starosty třetího pardubického obvodu Jána Kasiče, který je podezřelý z korupce. Váňa na konferenci podle Kučery ke kauze podal delegátům své stanovisko a vysvětlení. "Kategoricky v něm odmítl veškerá nařčení z úst pana (Svatopluka) Kodeta a další spekulace," řekl Kučera. Kodet prohlásil, že Váňa o připravovaném uplácení novinářů věděl. Již dříve Váňa uvedl, že pokud Kodet svoje tvrzení neodvolá, bude proti němu postupovat soudní cestou. 



Kasiče a vydavatele občasníku Patriot Kodeta (ČSSD) ve středu obvinila policie z podplácení. Kasič se údajně pokusil uplatit reportéry televize Prima, aby o něm neodvysílali pořad mapující jeho problematickou minulost. Kodet v televizním pořadu tvrdil, že Váňa o připravovaném uplácení novinářů věděl a souhlasil s ním. 

Během přejezdu z Pardubic do Hradce Králové stihl místopředseda strany Zdeněk Škromach rozeslat mezi své přátele zajímavou poznámku týkající se právě úplatkářské kauzy. "Přejezd do Hradce Králové a dvakrát mě přepadl štáb TV Prima. Uplácející starosta z Pardubic prý napadl vedení, že mu to snad poradilo. Neměl by bláto vlastní neschopnosti házet na jiné. Novinářům se kauzy vysvětlují a nenabízejí se jim úplatky. Už dorazil i Milan Štěch. Předsedkyní kraje byla opět zvolena Hanka Orgoníková," uvedl Škromach pomocí Facebooku.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …