Šluknovsko by uvítalo přísnější zákon o loteriích a odpadech

02.09.2011 14:32

Podle starostů na Šluknovsku by tamější situaci pomohlo, kdyby se změnily zákony o loteriích a odpadech, případně rozpočtové určení daní ve prospěch malých obcí. Financí je zde totiž nedostatek, aby starostové bojovali s tzv. nepřizpůsobivými občany.

Šluknovsko by uvítalo přísnější zákon o loteriích a odpadech

Na jednání v Rumburku starostové ze Šluknovska formulovali své požadavky na legislativní změny, které by jim pomohly s jejich situací v obcích. Následně je předali úředníkům z ministerstva vnitra, například řediteli odboru bezpečnostní politiky Martinu Linhartovi a dalším.

"Žádáme, aby se v žádném případě nesnižoval počet policistů v okrese Děčín, zejména ve Šluknovském výběžku," zněl hlavní požadavek starosty Rumburka Jaroslava Sykáčka. V regionu totiž roste napětí mezi většinovou společností a Romy, jež se do obcí na Děčínsku ve velkém stěhují.

SLEDUJEME témata Romové a Romové v Rumburku

Podle Linharta je tento Sykáčkův požadavek splnitelný. Policie prý nechce šetřit na policistech v ulicích, ačkoliv se jí snižuje rozpočet. Cílem úspor bude administrativa a vedoucí funkce.

"Když se s veřejně prospěšnými pracemi začínalo, mohli jsme v Rumburce zaměstnat 40 lidí, dnes máme smlouvu jen pro dva a na tři měsíce," vypočítával Sykáček další prvky, které by situaci pomohly, zde například veřejně prospěšné práce. Zazněl i požadavek na změnu loterijního zákona a zákona o odpadech, aby se mohly jasně stanovit hygienické normy.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…