Starosta nechce vrátit čtvrt milionu. I když zůstal ve funkci

01.06.2011 23:36

Do zvláštní situace se dostal starosta obce Podolí na Slovácku. Dostal při odchodu ze zastupitelstva 240 tisíc odstupného, obec za něj ale nenašla vhodného nástupce, proto bývalý starosta ve funkci zůstal. Odchodné ale nyní odmítá vrátit.

Starosta nechce vrátit čtvrt milionu. I když zůstal ve funkci

Starosta Miroslav Křižka byl ve funkci celé tři volební období a po posledních volbách se rozhodl postoupit své křeslo někomu dalšímu.

„Měl jsem pocit, že jsem z téhle funkce unavený a vyhořelý. Zatím se ale nenašel žádný nástupce," uvedl pro ČTK Křižka.

V současné době svou funkci vykonává jako neuvolněný a jeho mzda je téměř poloviční. A právě kvůli tomu se cítí být oprávněn si odstupné ponechat jako kompenzaci. Podle ministerstva vnitra ale na odstupné nárok nemá, pokud ve vedení obce zůstal bez ohledu na to, zda je zaměstnán na plný či částečný úvazek.

Vsadí se o 10 litrů slivovice, že si peníze bude moci nechat

U soudu však podle Křižky spor o odstupné neskončí. Své námitky chce uplatnit v řízení o přezkoumání hospodaření obce, které krajský soud právě kvůli nevrácenému odstupnému přerušil.

O tom, že si bude moci odstupné nechat je pevně přesvědčen. „Myslím, že když to dostane do rukou opravdu někdo, kdo právu rozumí, rozhodne velice rychle," dodává starosta Podolí. „Vsaďte se se mnou o deset litrů slivovice!"

Starostu podporují i členové zastupitelstva. Podle slov zastupitelky Petry Ondrejkové si Křižka peníze zaslouží. „Je to velký balík peněz, každý mu ho závidí. Ale odměna mu plně náleží za to, co udělal pro obec za dvanáct let. Myslím však, že to pro něj nedopadne dobře, protože v našem státě nedopadá dobře vůbec nic," míní Ondrejková.

Psali jsme:
Starosta Hřenska zkolaboval kvůli verdiktu Ústavního soudu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…