Tak pozor: Městská policie Praha se ohrazuje proti dopisu, který koluje. Tvrdí, že ho nepsal její velitel

01.08.2017 10:07

Chvíli to vypadalo, že ředitel obvodního ředitelství Městské policie Praha Miroslav Stejskal je nepoučitelný, a přestože byl kvůli svému prvnímu dopisu terčem kritiky, poslal svým podřízeným i druhý list. Jak se však nyní ukázalo, šlo o podvrh, proti němuž se chce městská policie bránit.

Tak pozor: Městská policie Praha se ohrazuje proti dopisu, který koluje. Tvrdí, že ho nepsal její velitel
Foto: commons.wikimedia.org/ŠJů
Popisek: Vyšehrad, pohled z železničního mostu

V prvním dopise, jenž byl rozeslán jako interní doporučení, a strážníci museli potvrdit, že jej četli, Stejskal nabádal strážníky, aby například pokutovali i koloběžkáře. A to z toho důvodu, že klesl počet řešených a zjištěných přestupků ve veřejném pořádku. „Důsledky si samozřejmě ponese každý z vás individuálně podle toho, jaký stav jsme u konkrétního strážníka zjistili,“ píše se v dokumentu. Proti němu se pak postavila třeba primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová (ANO), když hřímala, že jde o pokyn k buzeraci.

Nyní začal kolovat druhý dopis, na hlavičkovém papíře městské policie a podepsaný opět samotným ředitelem. Jak se však ukázalo, jde o falzifikát, od něhož se městská policie distancuje. 

„Městská policie hl. m. Prahy se důrazně distancuje od uvedeného dopisu, který je falzifikátem. Na jeho vytvoření se Bc. Miroslav Stejskal nepodílel a autor dopisu není pražské městské policii znám,“ zmínila vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová s tím, že policie zvažuje právní řešení celé záležitosti vůči autorovi podvrhu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…