Těžební limity se musí prolomit. Jinak hrozí krize teplárenství, tvrdí náměstek

27.02.2011 18:13

Krizové situaci v teplárenství lze podle náměstka ministra průmyslu a obchodu Tomáše Hünera předejít jednoduše. Diskutovaným prolomením těžebních limitů.

Těžební limity se musí prolomit. Jinak hrozí krize teplárenství, tvrdí náměstek

Diskuze o prolomení těžebních limitů patří mezi stálice politických debat. Toto téma oživil v neděli i náměstek ministerstva průmyslu a obchodu Tomáš Hüner.


Ten tvrdí, že limity musí být prolomeny. Jinak prý české teplárenství může dopadnout špatně. Náměstek to uvedl v neděli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Teplárenství hrozí smrt? 

Dodávky tepla jsou přitom v současné době ve snížené sazbě DPH, pokud dojde kvůli penzijní reformě ke zvýšení DPH na 20 procent, teplo výrazně podraží. "Nemyslím si, že zvýšením DPH by došlo k zabití teplárenství. K tomu dojde jinými přístupy, a to tím, pokud by stát zůstal nečinný k záležitosti limitů," uvedl náměstek v pořadu.

V programovém prohlášení vlády ale stojí, že se těžební limity prolamovat nebudou. Podle náměstka se však může stát, že pokud by teplárenství bylo ohroženo, ministr průmyslu by mohl na vládu přijít s tím, aby se programové prohlášení upravilo.

Prohlášení vlády asi čekají úpravy

"Může se stát, že když bude teplárenství ohroženo natolik, že to bude stát za to, pobavit se i o úpravách programového prohlášení vlády, předpokládám, že ministr Kocourek toto udělá," uvedl náměstek.

Situaci na poli těžebních limitů v současné době vyhodnocuje meziresortní komise. Podle náměstka výsledky této komise prokážou nutnost limity prolomit. Jinak by se stav teplárenství mohl prý výrazně zhoršit.

Více čtěte:

Nečas: DPH by se mohlo zvednout už od října 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …