Tisíce podpisů Čechů. „Prezident“ Hynek přinesl na Hrad slavnou protibruselskou petici o regulaci zbraní

22.05.2018 16:06

Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Hynek sice neuspěl v souboji o Hrad, ale prezidentskou funkci stejně zastává. Zůstal v pozici prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR. V této roli stále bojuje proti regulaci držitelů zbraní ze strany EU. Teď Hynek učinil další krok. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček to zdokumentoval.

Tisíce podpisů Čechů. „Prezident“ Hynek přinesl na Hrad slavnou protibruselskou petici o regulaci zbraní
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Hynek

Evropská unie by ráda prosadila další regulaci týkající se držitelů zbraní. Čeští politici a další osobnosti proti této snaze dlouhodobě bojují. Mezi odpůrce nové regulace patří i prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Jiří Hynek. Spolu s dalšími osobnostmi tvrdí, že regulace jen odzbrojí prosté občany, kteří by zbraň využili k osobní obraně a usnadní to případné řádění teroristů.  

Mezi lidmi koluje petice, která směrnici EU o další regulaci držení zbraní odsuzuje. Podepsaly ji už tisíce lidí. Dokazuje to ostatně fotografie petičních archů, které Jiří Hynek přinesl na Hrad, aby prezidentovi ukázal, kolik lidí směrnici odsuzuje. A také aby získal podpis Miloše Zemana. S mnoha petičními archy zapózoval Jiří Hynek u velkého obraz T. G. Masaryka. Po boku mu stál např. hradní kancléř Vratislav Mynář.  

Prezident se vůči snaze EU po další regulaci zbraní také staví kriticky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…