To bude řevu: Ondřej Neff se jednoznačně zastal poslankyně, která popudila slovy o homosexuálech

14.07.2016 13:09

Šéfredaktor serveru Neviditelný pes Ondřej Neff se jako jeden z mála zastal poslankyně ČSSD Pavlíny Nytrové. Podle něj její tvrzení, že homosexuálové budou chtít uzákonit sex s dětmi, má „určitou logiku“. Za svůj myšlenkový proces si však vysloužil okamžitou kritiku sociálních sítí.

To bude řevu: Ondřej Neff se jednoznačně zastal poslankyně, která popudila slovy o homosexuálech
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Anketa

Podporujete novou vládu Velké Británie?

82%
3%
hlasovalo: 5121 lidí

považuje prohlášení poslankyně Nytrové, na rozdíl od větší části internetového prostoru, za odvážné. Sice podle něj šla trochu daleko, ale v tom, co řekla, je prý určitá logika. Zavzpomínal poté na dobu dávno minulou, kdy sám dělal rozhovor s Jiřím Hromadou, „tehdy hlavním činovníkem homosexuální lobby“.

Hromada mu tehdy tvrdil, že jeho cílem je prosadit zcela základní práva pro homosexuální páry, jako právo na informace o zdravotním stavu partnera, a zcela odmítal možnosti osvojení dítěte. „Takže to navyšování požadavků je zde očividné,“ zkonstatoval Neff.

„Dále je jisté, že homosexuální lobby má vliv daleko přesahující reálný význam problému, pokud nějaký problém zde je,“ pokračoval s tím, že diskriminace homosexuálů neexistuje, jedná se jen o mediální konstrukt a jakékoliv „námitky i proti státem podporovanému registrovanému partnerství jsou zcela legitimní a žádná fobie s nimi nemá co dělat“.

Stát má podporovat svazek ženy a muže za účelem rozmnožování, jak tomu bylo již od počátku časů. „Co je ovšem nehorázné, je skandalizování odpůrců. Jejich názory mají oporu v logice. Pokud jde o sex s dětmi, to je něco, co bude na tapetě hodně brzy,“ napsal Neff s tím, že evropští „sociální inženýři“ nakonec rozhodnou, že muslimské sňatky s dětmi jsou v pořádku.

Nytrová tak podle něj jen předpovídala blízkou budoucnost. „Z palce si to ale nevycucala. Pozitivní na tom je, že se o těchto věcech začalo aspoň mluvit, a ne jenom potajmu, aby to neslyšel nějaký horlivý ochranitel lidských práv.“

Celý text zde

A měl pravdu, že se o tom mluvit začalo. Na sociálních sítích se roztrhl pytel s kritikou nejen Neffova textu, který přijde mnohým zcela absurdní.

Brněnský stand-up komik a troll, který kdysi rozložil snahy Jiřího Vyvadila protestovat proti průjezdu amerického konvoje, Jaroslav Cerman, Neffův text pojal stejně, jako Neff tvrzení Nytrové. „Je to jako kdyby obžaloba u soudu říkala: ‚Dobře, obžaloba nemá absolutně žádné důkazy. Ale přiznejme si, kdo jiný by to mohl spáchat než tento ŠPINAVÝ CIKÁN?‘“ komentoval Cerman Neffovo prohlášení, že tvrzení Nytrové má určitou logiku.

Komentátor Lidových novin Petr Kamberský jen stručně podotkl: „Ondřej Neff je pedofil a nekrofil. Sice to nemohu prokázat, ale jistou logiku by to mělo.“

Známý filmový kritik Kamil Fila se však pustil do rozboru samotné myšlenky oné homosexuální lobby, o které mluví jak Neff, tak sama Nytrová. „Fascinuje mě na tom ale to, jak si reálně někdo představuje tu lobby a motivaci jejích jednotlivců. Proč by jacíkoli bohatí a mocní homosexuálové chtěli protlačit zákony na legalizaci pedofilie, když by jim to přidělávalo spíš starosti?“ ptal se.

„Copak není lepší zneužívat ty děti skrytě – jak se to děje po celé dějiny lidstva?“ pokračoval a dodal, že je jednodušší podplatit policii než prosadit zákon. „Když by člověk přemýšlel, jak zbytečnou práci, starosti a finanční výdaje by si s tím ti mocní homosexuálové přidělávali, možná by se mu ta konspirační teorie velice rychle zhroutila. Just saying.“

Našel se však i jeden Neffův příznivce, zástupce ombudsmana Stanislav Křeček, který jeho článek okomentoval slovy, že se konečně našel někdo rozumný, kdo brojí proti všeobecné hysterii.

Celý příspěvek Jaroslava Cermana:

Logika Ondřeje Neffa "To je tvrzení těžko doložitelné, až na to, že určitou logiku má." je naprosto super.

Je to jako kdyby obžaloba u soudu říkala: "Dobře, obžaloba nemá absolutně žádné důkazy. Ale přiznejme si, kdo jiný by to mohl spáchat než tento ŠPINAVÝ CIKÁN?"

Celý příspěvek Kamila Fily:

Prosimvás, jenom k tý homosexuální lobby dle poslankyně Nytrové... Pominu, že ta paní čerpá z ruské propagandy a diskusí na Novinkách.cz, že model tradiční rodiny se začal rozpadat už dávno před desítkami let, kdy homosexualita byla naprosto tabuizovaná, že homosexualita nerovná se pedofilie (a 90 % sexuálního zneužívání dětí mají na svědomí heterosexuální rodinní příšlušníci) apod. Všechno tohle pomíjím, ne každý si dovede dát dohromady širší souvislosti.

Fascinuje mě na tom ale to, jak si reálně někdo představuje tu lobby a motivaci jejich jednotlivců.
Proč by jacíkoli bohatí a mocní homosexuálové chtěli protlačit zákony na legalizaci pedofilie, když by jim to přidělávalo spíš starosti? 
Copak není lepší zneužívat ty děti skrytě - jak se to děje po celé dějiny lidstva? Copak není snazší podmáznout policii a soudy při případných problémech? Copak není jednodušší občas nějaké dítě zneužít (jednorázově si ho koupit) nebo si zajet někam do zahraničí, než si pořizovat dítě natrvalo domů? Co s ním, až vyroste? Proč to oficializovat, proč se vystavovat zbytečné nenávisti okolí, proč o tom mluvit veřejně?
Když by člověk přemýšlel, jak zbytečnou práci, starosti a finanční výdaje by si s tím ti mocní homosexuálové přidělávali, možná by se mu ta konspirační teorie velice rychle zhroutila. 
Just saying.

Celý příspěvek Stanislava Křečka:

Díky Neviditelnému psu za rozumné slovo proti hysterii i těch od kterých bych to nečekal.... 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…