To mají být ta vaše lidská práva? nadával soudu migrant, odsouzený za opití a znásilnění ženy

08.08.2017 8:45

Další znásilnění. Další pachatel z řad migrantů. Další Afghánec. Další vysoký trest. Asi tak by se dal „telegraficky“ charakterizovat případ, který se včera řešil před soudem ve Vídni.

To mají být ta vaše lidská práva? nadával soudu migrant, odsouzený za opití a znásilnění ženy
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Situace kolem imigračního centra pro cizince v Dědinách.

Před vídeňským okresním soudem včera stanul další z afghánských migrantů, který se nezachoval zrovna „gentlemansky“ k rakouským ženám. Dvaatřicetiletý násilník z Afghánistánu však příliš velkou pokoru po vyhlášení rozsudku neprojevil. Když mu bylo řečeno, že si „posedí v chládku“ příštích pět let, reagoval poněkud podrážděně. „To mají být ta vaše lidská práva?“ dotazoval se dle deníku Kronen Zeitung s nádechem ironie i rozčílení Afghánec.

Rozsudek sice ještě není pravomocný, ale těžko očekávat, že by byl vilnému afghánskému násilníkovi trest podstatně snížen. V jeho neprospěch hovoří celá řada důkazů, ale Afghánec se přesto stylizuje od role oběti, které bylo ublíženo. Přitom ve skutečnosti ublížil on třiadvacetileté ženě, kterou potkal čtrnáctého ledna letošního roku na tramvajové zastávce. Společně popili trochu alkoholu a původně přátelský Afghánec se rázem proměnil na sexuálního predátora.

Anketa

Bude Donald J. Trump koncem roku 2017 ještě prezidentem USA?

93%
7%
hlasovalo: 1590 lidí

Celý text v němčině je ZDE.

Po vypití několika doušků vodky vzal Afghánec opilou ženu do bytu svého přítele a tam ji proti její vůli sexuálně zneužil. Soudce Christoph Bauer konstatoval, že od samého počátku sledoval obžalovaný jediný cíl, a to ženu opít a poté si vynutit sex. „Zneužil jste její bezbrannosti. Počkal jste si, až se nebude moci bránit, a poté jste zaútočil,“ konstatoval soudce tváří v tvář afghánskému násilníkovi.

Afgháncův obhájce Georg Bürstmayr se na místě proti rozsudku odvolal, ale to již na samotné skutkové podstatě nic nezmění. Žena navíc nebyla podobnému utrpení vystavena poprvé. V dubnu 2016 se stala obětí jiného Afghánce, který ji rovněž znásilnil. Ovšem poprvé se před soudem neobjevil ani její trýznitel. Již před sedmi lety byl za stejný trestný čin, tedy znásilnění, odsouzen na dva a půl roku do vězení. Později byl uznán vinným za násilnosti a poškozování cizí věci.

Nezdá se však, že by to na něm zanechalo nějaké pozitivní důsledky. Před soudem si počínal suverénně a k přiznání se rozhodně neměl. Naštěstí se nedostal do své tradiční agresivní nálady, která jemu i okolí způsobila v minulosti mnoho problémů. Když mu například nechtěly dvě dívky vyhovět stran jeho erotických nároků, odcizil jim jejich mobilní telefony a vybil si frustraci aspoň na nich.


 

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …