Tři dny před ustavujícím jednáním zastupitelstva Berouna strany stále jednají

02.11.2018 16:22

Tři dny před ustavujícím zasedáním zastupitelstva Berouna není jasné, jak bude vypadat budoucí vedení města. Původně dohodnutá koalice Nezávislých Berouňáků, Berouna sobě, Lepšího Berouna a ČSSD padla a strany dál jednají o možných variantách.

Tři dny před ustavujícím jednáním zastupitelstva Berouna strany stále jednají
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Zatím pořád ještě jednáme. Jasno bude až v pondělí,“ řekla dnes ČTK volební jednička ODS Soňa Chalupová. Podle některých zpráv by se vítězní Nezávislí Berouňáci mohli spojit s ODS, ANO a ČSSD. Lídr Nezávislých Berouňáků Dušan Tomčo to ale nepotvrdil. „To je jedna z variant, která by možná byla, ale bohužel není nic dojednáno, jednáme pořád dál,“ řekla Chalupová.

To, že jednání dosud nebyla uzavřena, potvrdil i dosavadní starosta Ivan Kůs (ČSSD). Výsledek bude podle něj znám v pondělí. „Jsem optimista a věřím, že veřejnost bude nakonec spokojena,“ řekl Kůs ČTK.

Nezávislí Berouňáci minulý týden odstoupili od uzavřené dohody o koalici s Berounem sobě, Lepším Berounem a ČSSD. Strany nebyly schopné se domluvit na programových prioritách, podmínkách fungování koaličních vztahů a rozdělení kompetencí v radě. Podle lídra Berouna sobě Kamila Macharta bylo jablkem sváru hlavně rozdělení kompetencí v městské radě.

Podle původní dohody se měl stát starostou lídr ČSSD Ondřej Šimon a místostarosty Tomčo a Machart. Předsedkyně berounské ČSSD Alena Mészárosová ale dnes uvedla, že Šimon se spolustraníky nekonzultoval vyjednávání a o podpisu koaliční smlouvy se berounští sociální demokraté dozvěděli až z médií. „Za zvláště závažné považujeme to, že sám za sebe a o své vůli podepsal koaliční dohodu s některými subjekty, ke kterým naše organizace měla a má vážné výhrady,“ dodala Mészárosová, aniž upřesnila, které strany má na mysli. Dodala pouze, že se tyto výhrady netýkají Nezávislých Berouňáků. Šimonovo vyjádření ČTK zjišťuje.

Nezávislí Berouňáci obsadí v jednadvacetičlenném zastupitelstvu pět křesel. O jeden mandát méně mají Beroun sobě a ANO. ODS získala tři zastupitele, Lepší Beroun a ČSSD mají po dvou mandátech a komunistům připadlo jedno křeslo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…