Ukázala na justiční mafii, teď má zaplatit 400 tisíc

22.03.2011 22:10

Někdejší nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová prohrála spor s představiteli justice včetně někdejší nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké, nyní má zaplatit extrémně vysoká náklady na řízení.

Ukázala na justiční mafii, teď má zaplatit 400 tisíc

Vrchní soud v Praze, který již dříve zvrátil verdikt soudu nižší instance a rozhodl, že Benešová neměla právo špičky tehdejší justice takto označit, vyčíslil náklady na soudní řízení na 391 718 korun. S tím ale Benešová nesouhlasí, podle jejího názoru by měla platit zhruba polovinu.

"Pakliže vrchní soud skutečně rozhodl nesprávně, buď se vzdáme té přebytečné části, nebo uzavřeme dohodu o narovnání," řekl České televizi advokát bývalého ministra spravedlnosti Pavla Němce Petr Toman.

Kauza Čunek

Soud ale odmítá ustoupit. "K pochybení určitě nedošlo a stojíme si za ním," řekl ČT mluvčí Vrchního soudu v Praze Jan Fořt. Podle čerstvě doručeného rozsudku má také Benešová tři dny na to, aby se všem čtyřem žalobcům omluvila. Lhůta doběhne tento čtvrtek.

Benešová se tak bude omlouvat představitelům justice v čele s bývalou nejvyšší státní zástupkyní Renatou Veseckou, šlo o výroky obviňující tyto lidi z manipulace s kauzou Čunek.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…