VIDEO „Kdo kritizuje vládu, nemá rád důchodce a chce, aby jejich pejsci a kočičky neměli co papat!“ Tohle až uvidí Babiš...

05.09.2020 14:14

Jeden z nejznámějších českých influencerů Karel Kovář alias Kovy ve svém nejnovějším youtubovém videu s názvem „Andrej Kovyš“ se snažil parodovat premiéra Andreje Babiše (ANO), který v neděli odmítavě reagoval na tweet, že si kupuje voliče a zadlužuje naši zemi. Babišova slova Kováře nepřesvědčila, že by měl svůj názor změnit, a do předsedy vlády se opět opřel.

VIDEO „Kdo kritizuje vládu, nemá rád důchodce a chce, aby jejich pejsci a kočičky neměli co papat!“ Tohle až uvidí Babiš...
Foto: repro Youtube
Popisek: Youtuber Kovy

Na úvod Kovář všechny přivítal u svého nového „Kovy čtvrtku“ se slovy, že „Kovy neděli“ mu sebral nový youtuber – „točí na Facebooku a ještě dělá premiéra,“ řekl Kovy Babišovou českoslovenštinou s grimasami.

Konkrétně se zaměřil na Babišovo video, v němž reagoval na Kovyho tweet, kde se zabýval tím, jak se bude mít v budoucnu jeho generace: „Kromě jiných radostí bude mít tato generace navrch ještě astronomický dluh za nákupy voličů z kdysi dávna,“ pravil Kovy. Premiér jeho názor sáhodlouze vyvracel ve svém nedělním videu.

„Tak já teď zareaguju na něj! Ale ještě předem popírám, prosím vás, že bych se nakazil nemocí babiš19, jak píší některá média. To kategoricky odmítám. To bych pak musel mluvit jako Babiš,“ snažil se vtipkovat Kovy dále s babišovským přízvukem.

„Já se jen zamyslel nad budoucností naší generace. Každá generace má výzvy – války, hladomory, komunisty, estébáky... Naše generace bude čelit výzvám. A nebude to Kalousek ani motýle, ale třeba změna klimatu, ať už to bude cokoli, tak nám nepomůže, že si naše vláda půjčuje stovky miliard!“ pokračoval Kovy.

„Měsíc před volbami si kupujou tu nejvěrnější část voličů, ty důchodce tou pětitisícovkou,“ poukázal na to, že vláda schválila, že všichni důchodci dostanou kvůli koronavirové pandemii mimořádný finanční příspěvek 5000 korun. „Nebo udělají daňové slevy, které nejvíc pomůžou těm nejbohatším! Ti nejchudší, co to nejvíc potřebují, to nevyužijí...“ kritizoval youtuber vládní kroky v době koronakrize.

Anketa

Je Česká republika dobře řízenou a vedenou zemí? (Ptáme se od 2.9.2020)

61%
39%
hlasovalo: 13187 lidí
„To se panu premiérovi nelíbilo, tak vyrazil do tělocvičny, vzal ten svůj PR tým, a vyprodukoval toto,“ pustil následně Kovy video Babiše z tělocvičny, kde představuje malé psí štěňátko, protože točí video o seniorech, kteří také mají rádi pejsky. „Zdeněk Srstka normálně toto, pejsci jsou dobrý. Dotace na to nejsou, ale je to příjemný prostředek, jak manipulovat veřejností,“ glosoval Kovy Babišovo video se slovy: „Kdokoli kritizuje vládu, tak nekritizuje vládu, ale důchodce. Nemá je rád, nepřeje jim a chce, aby jejich kočičky a pejsci neměli co papat!“

„Než bys řekl řepka, přepne pan Babiš z módu Srstka do módu Marcela Augustová a rozjede kolem grafů takovou sambu, že by pan Chlopčík blednul závistí,“ reagoval Kovy na slova premiéra Babiše, že „tady vznikla odporná hnusná kampaň proti důchodcům, ve kterých se někdo snaží vyvolat nějaký pocit viny“.

Kovář vyčítá Babišovi, že ve svém vysvětlování nezmiňuje ani slovo o tom, že přebíral vládu po ekonomické krizi, tedy vládl v době konjunktury a celosvětové ekonomické prosperity. „To se pak dělá finanční politika jedna radost,“ doplnil Kovy.

Premiér v doprovodném komentáři ke svým připraveným grafům rovněž zmínil, jak ODS a Kalousek nesnášejí důchodce, protože například v roce 2010 jim dali nulu. „Máte pravdu, pane premiére, ODS a Kalousek nenávidí minimálně jednoho důchodce,“ poznamenal Kovář směrem k Babišovi.

Pak se youtuber věnoval konkrétním bodům grafu ohledně přidávání peněz seniorům a snažil se oponovat tvrzením, která premiér občanům ve svém videu předkládal.

Premiér spoluobčany ujistil, že dlouhodobě podporuje důchodce a nemá to nic společného s volbami. Nato Kovář připomněl, jak Babiš před lety ještě coby ministr financí sympaticky říkal, že „by stát neměl důchody mimořádně zvyšovat, protože toho mohou populisté zneužít“.

„Vy jste vlastně varoval sám před sebou, pane Babiši,“ pozvedl influencer (čti: internetový marketér) Kovář udiveně obočí. „Má otázka zní, pane Babiši, jestli si senioři za své důchody koupí víc, než za toho Kalouska tehdy?“

Anketa

Jsme zadlužení a příspěvek 5 tisíc Kč pro důchodce si nemůžeme dovolit, řekla předsedkyně TOP 09 Pekarová. Má pravdu?

13%
87%
hlasovalo: 17510 lidí
Babiš na adresu seniorů dále pronesl, že ke stáří máme mít úctu a mají mít naši podporu právě v době, kdy je mezi námi covid-19. „Moc hezky řečeno, pěkný, i prostřih na pejska, slzné kanálky mi to opotilo, dobrá práce, guru,“ ironizoval Kovy ministerského předsedu.

K nízkému zadlužení, kterým se premiér ve videu rovněž oháněl, Kovář poznamenal: „To by také mohlo být kvůli těm úsporným opatřením pravice v době recese, že nám to nevyletělo jako ve Španělsku. Nebo díky konjunktuře, která vám dovoluje takto rozhazovat.“

„Buďte upřímný v tom, co říkáte, prosím vás. Vy tam házíte na záda půl bilionu a doufám, že víte proč. Stejně jako každého důchodce bychom i vás, pane Babiši, měli respektovat a vážit si vás, dojemné, že? Pokud nám tedy neprojíte tu budoucnost tempem Aleny Schillerové pojídající indiánky,“ vzkázal Kovář premiérovi.

Poté se opět dostalo na již zmíněný Kovyho tweet, který premiér prý  prezentoval trochu jinak, než ve skutečnosti zněl. „Chtěl bych zásadně odmítnout, že naše generace nemyslí na naše děti a vnuky,“ reagoval premiér Babiš na Kovyho příspěvek. „Nic takového v tom tweetu není, ani jsem nic takového neřekl,“ bránil se tomu Kovář. „To, že někdo kritizuje, že rozhazujete peníze nás všech, není kritika důchodců, ale vás a vašeho nezodpovědného přístupu, který jste ještě před pár lety označoval za populismus,“ pravil mladý Karel Kovář vulgo Kovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…