VIDEO Němci nechápou, jak se Češi chovají k Zemanovi. Otevřené svědectví od nepřítele Merkelové

21.10.2015 8:21

V postoji k současné uprchlické krizi se německé obyvatelstvo dělí na dvě hlavní skupiny. Ta jedna vyniká ohromnou snahou pomoct uprchlíkům, kteří opravdu potřebují ochranu před válkou nebo kteří potřebují politický azyl. Ve druhé skupině jsou ale ti, kteří vidí, že do Německa přichází drtivá většina migrantů, kteří zneužívají celý systém. Kteří přicházejí například z Balkánu, kteří přicházejí ze zemí, kde vůbec žádná válka není. V tomto bodě se německé veřejné mínění v posledních týdnech změnilo, říká v rozhovoru s novinářem Tomášem Měšťanem šéf bavorské organizace německé euroskeptické strany AfD (Alternative für Deutschland) Petr Bystroň.

VIDEO Němci nechápou, jak se Češi chovají k Zemanovi. Otevřené svědectví od nepřítele Merkelové
Foto: Kubinska & Hofmann
Popisek: Český rodák Petr Bystroň, který se dostal do čela bavorské zemské organizace euroskeptické strany Alternativa pro Německo.

Podle něj průzkumy veřejného mínění ukazují, že teď už je většina Němců proti další imigraci. AfD je prý jediná strana, která v Německu opravdu zastává zájmy lidí. „Všechny ostatní staré strany jsou úplně mimo. To vidíte na výrocích politiků. Šéf SPD říkal lidu, že je pakáž. Merkelová říká, to není moje země. Tihle politikové se vzdálili úplně od svého národa. To je důvod, proč nám rostou preference a proč nám také dále porostou,“ domnívá se Bystroň.

AfD je také pro reformu EU. „Naším hlavním cílem je, aby země jako Řecko mohly opustit měnovou unii. Protože euro bylo nastaveno absolutně špatně. V euru jsou sdružené země, které k sobě nepatří. A tím pádem to škodí i těm severním i těm jižním,“ vysvětlil Bystroň.

Vystoupení samotného Německa z EU zatím AfD nemá v programu, ale i o této možnosti interně diskutuje.

Bystroň také upozornil na to, jaký přístup k prezidentovi mají Češi a jaký Němci. „Pro Němce je úřad prezidenta majestát. A proto tady lidé nemají pochopení pro způsob, kterým s prezidentem Zemanem zachází část pražské kavárny a pravdolásková média,“ dodal Petr Bystroň.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …