„Lůza. Neotravuj!“ Pískání na Klause ml.: Další kolo. Pěkně ostré. A dopad na Trikolóru?

20.11.2019 7:54

Zdá se, že video z Národní třídy opravdu rozvířilo debatu o odkazu 17. listopadu a kdo si ho může nárokovat. A také zvedlo návštěvnost na turné Trikolóry. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček by podepsal slova o lůze a vyzval opoziční politiky, aby se za své příznivce omluvili. Václav Láska označil Václava Klause mladšího za českého Mariana Kotlebu. Antiislámský aktivista Konvička naopak prohlašuje, že Klaus se úplně distancoval od čehokoliv, byť jen nálepkovitě připomínajícího fašismus a poslal Lásku pro „krabicák“.

„Lůza. Neotravuj!“ Pískání na Klause ml.: Další kolo. Pěkně ostré. A dopad na Trikolóru?
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec Václav Klaus mladší v Událostech komentářích

Akce na Národní třídě, kde demonstranti pískali a uráželi Václava Klause mladšího, měla zřejmě opačný efekt, než dotyční zamýšleli. Alespoň tak to bere hnutí Trikolóra, kterému Václav Klaus mladší šéfuje. Prý zaznamenali mnohem větší zájem o turné Trikolóra jede než před oslavami 17. listopadu. „Děkujeme všem organizovaným bojůvkám z Národní třídy,“ děkuje Trikolóra těm, kdo Klausovi mladšímu nadávali do Putinových děvek a srabů. S dovětkem, že o normální občany se nejednalo. „Dnes chodí na setkání třikrát víc lidí než minulý týden,“ chlubí se hnutí.

Anketa

Ať Babiš odstoupí, nebo se zbaví Agrofertu, žádá Milion chvilek. Souhlasíte?

10%
90%
hlasovalo: 31194 lidí
Již jsme vás informovali, jak se za to, že šel s dcerou k památníku na Národní třídě, pustil do Klause mladšího senátor Václav Láska. „Václav Klaus ml. má svoji politiku nalajnovanou jasně. Zpoza své klávesnice chrlí na sociálních sítích jeden útok za druhým. Napadá kohokoli, kdo se mu nelíbí. Aniž by třeba toho člověka osobně znal nebo se s ním potkal. Neštítí se brutálně zaútočit na šestnáctiletého kluka,“ tvrdil Láska.

Klaus mladší prý lže, kudy chodí. A je-li ze lži usvědčen, „dětinsky“ se prý odmítá omluvit. „Precizně buduje atmosféru nenávisti. A do ní pak vyrazí s vlastním malým dítětem jako štítem. Dostane pár peprných urážek od několika jedinců v davu. Pečlivě vše dokumentuje. A hned zužitkuje na sociálních sítích. Jeho příznivci na verbální urážky několika jedinců reagují výhrůžkami smrtí všem ‚chvilkařům‘. Kolo nenávisti se roztáčí dál.“

„Václav Klaus ml. si spokojeně mne ruce, jak se mu ten politický plán hezky daří. Po pomatencích typu Sládka, Konvičky či Okamury přichází inteligentní člověk, který umí s nenávisti pracovat. Neštítí se ničeho. Ví, co chce, a precizně si za tím jde. Obávám se, že i Česko už našlo svého Kotlebu,“ tuší senátor nekalé úmysly u Klause mladšího.

Ozval se jeden z těch, které Láska označil za „pomatence“, tedy entomolog a politický aktivista Martin Konvička. Láskova slova prý ilustrují myšlení celé „kavárny“.

„Václav Klaus ml. dělá, co může, aby se distancoval od čehokoli reálně, nebo jen domněle a nálepkovitě fašistického,“ tvrdí entomolog. Dále říká, že předseda Trikolóry je v této oblasti tak usilovný, že dokonce vypustil ze slovníku slova jako islám, hranice nebo czexit. „Což je dle mého soudu obrovský krok zpět. Na slovech totiž záleží, a pokud nebudeme k příčinám problémů přistupovat čelem, prohrajeme,“ míní Konvička. „Oficiální rétorika Trikolóry se dnes podobá rétorice takového Kubery před pár lety, a všichni víme, co se pod Kuberou stalo z Teplic,“ dodává uštěpačně.

„Přesto jim Václav Klaus ml., podle mě nejopatrnější a nejvíce soft z možných patriotických politiků, vadí. Poučení: Lásku, ba ani neutralitu dobroserných médií si opatrnou rétorikou získat nelze. Zda si tak lze získat hlasy ‚slušné a opatrné‘ střední třídy, to ukáží nejbližší volby,“ říká Konvička závěrem a směrem k Láskovi posílá vzkaz: „Láskovi někdo dejte padesátikorunu, ať si koupí krabicák a neotravuje slušné lidi.“

Asi nikoho nepřekvapí, že se k událostem na Národní třídě vyjádřil i Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta republiky. Jednak prohlásil, že by podepsal slova spolupracovníka LN Pavla Matochy. Ten napsal, že volání Milionu chvilek na Letné a skandování na Národní třídě je popřením idejí listopadu 1989, kterým se aktivisté zaštiťují.

Co by Jiří Ovčáček podepsal, je tato stať: „Agresivní lůza, která napadá Václava Klause jr., když jde s malou dcerkou zapálit svíčku na Národní třídu, či která hází do popelnice květiny, které na pietní místo poslal prezident republiky Miloš Zeman (jak se stalo loni), nehájí ideje a odkaz sametové revoluce, ale naopak ideje a odkaz estébáků a červených baretů, kteří před třiceti lety studentskou demonstraci brutálně napadli.“

Mluvčí ještě dodal: „Víte, co by bylo opravdu velkorysé? Kdyby se někdo z opozičních politiků omluvil za své příznivce, kteří znesvětili na Národní třídě oslavy 17. listopadu, státního svátku, který patří všem a je o SVOBODĚ. Třeba o svobodě položit bez obav z represe kytičku k pomníčku...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…