Včera jsem byl v restauraci. Vedle Piráti, další stůl okamurovci, socani, černoprd*lníci... A v rohu sám Babiš. Štěpánek zveřejnil ohromující FOTO

22.01.2021 12:35

Hudebník a člen Trikolóry Petr Štěpánek se pracovně vypravil do prostor Poslanecké sněmovny, aby s hrůzou zjistil, jak poslanci kážou vodu a pijí víno. „Ordinují všemožná opatření včetně zavřených restaurací, sami pro sebe uplatňují úplně jiná pravidla,“ podělil se s veřejností o svůj zážitek z tamní restaurace, který vyvolal velký rozruch.

Včera jsem byl v restauraci. Vedle Piráti, další stůl okamurovci, socani, černoprd*lníci... A v rohu sám Babiš. Štěpánek zveřejnil ohromující FOTO
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Petr Štěpánek

„Včera jsem obědval v restauraci. V legálně otevřené restauraci. Pohodička. Čisté ubrusy, příjemná atmosféra, milí číšníci, jídelní lístky, slušný výběr jídel, cenová láce. A hlavně, žádní policisté, žádné kontroly, žádná komanda, žádné pokuty. U vedlejšího stolu obědvali Piráti, u dalšího komunisté, o kus dál okamurovci a socani, modří ptáci a černoprdelníci taky, no prostě politici celého spektra a v rohu sám předseda vlády s předsedou poslaneckého klubu ANO. Asi vám už svítá. Měl jsem totiž nějaké jednání v Poslanecké sněmovně,“ odtajnil Štěpánek.

Podotkl, že jemu osobně fungující parlamentní restaurace nijak nevadí. Je přece normální a správné, že se lidé mají kde najíst. Jenže v tomto případě jde o něco úplně jiného.

„Právě tihle lidé, kteří nám ostatním ordinují všemožná opatření včetně zavřených restaurací, sami pro sebe uplatňují úplně jiná pravidla,“ doplnil s tím, že výmluva, že jde vlastně o závodní stravování, neobstojí. „A jen tak na okraj připomínám, že právě včera v té budově, o které píšu, tihle naši dobře najedení spoluobčané, zase odmávali další prodloužení nouzového stavu,“ podotkl.

„Ono by totiž vůbec nebylo na škodu, kdyby i politici na vlastní kůži pocítili dopady svých rozhodnutí,“ narážel na to, že i v Parlamentu by namísto restaurací mohlo fungovat pouze výdejní okénko. „Nebo kdyby i poslanci a ministři si do práce museli vzít jídlo v kastrůlku. Nebo kdyby si po ránu museli na cestu namazat housku se salámem. Nebo kdyby i oni museli během oběda vyběhnout do ulic a tam v mrazu a na stojáka u výdejního okénka zhltnout hamburgra či párek v rohlíku,“ uvedl, že všichni ostatní to tak dělají; musejí z jejich rozhodnutí.

„Ta stará Orwellova teze pořád platí. Všichni jsme si rovni, ale někteří z nás si jsou rovnější,“ shrnul závěrem.

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…