Vedení ČSSD bude řešit, jak zaplatit 337 milionů Altnerovi. Svůj majetek prodávat nechce

06.04.2016 6:27

Špičky ČSSD budou budou dnes ráno projednávat alternativy, jak bude strana řešit platbu 337 milionů korun za právní služby bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi, ke které ji minulý čtvrtek zavázal pražský městský soud. Členové grémia zatím hovoří zejména o tom, že by si sociální demokracie mohla vzít úvěr. Podle místopředsedy pro hospodaření Martina Starce, který bude plány předkládat, se bude šetřit na všem a na všech, včetně rozpočtu na letošní krajské volby.

Vedení ČSSD bude řešit, jak zaplatit 337 milionů Altnerovi. Svůj majetek prodávat nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Altner vyhrál spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu sociální demokraté musí zaplatit částku přes 18,5 milionu korun, která vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě za 5734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku. Strana bude pravomocné rozhodnutí respektovat. Chce sice využít dovolání k Nejvyššímu soudu, ale to nemá odkladný účinek.

Grémium ČSSD se kvůli rozsudku sešlo mimořádně už minulý čtvrtek, s dalším jednáním se čekalo na návrat předsedy strany a vlády Bohuslava Sobotky z cesty do USA. Starec ČTK v pondělí řekl, že na variantách pro grémium pracuje. Jisté podle něj je, že strana nebude prodávat majetek.

Spor začal v roce 1997, kdy ČSSD uzavřela s Altnerem smlouvu o právní pomoci v kauze Lidový dům s tím, že za pomoc mu bude vyplacena smluvní odměna ve výši deset procent z hodnoty Lidového domu, pokud se podaří prosadit právo ČSSD. Podle vyjádření strany tuto smlouvu dojednal tehdejší místopředseda strany Ivo Svoboda a podepsal ji tehdejší předseda Miloš Zeman.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…