VIDEO Volby začaly zostra: Po prezidentu Zemanovi se přímo u urny sápala svlečená aktivistka

12.01.2018 15:18

Prezident Miloš Zeman byl při volbách napaden přímo ve volební místnosti. Útočnicí byla údajná členka aktivistické skupiny Femen. Ta se vysvlékla, s výkřiky se vrhla směrem k prezidentovi, načež byla zpacifikována jeho ochrankou. Prezident poznamenal, že je jejím zájmem poctěn a v klidu odhlasoval.

VIDEO Volby začaly zostra: Po prezidentu Zemanovi se přímo u urny sápala svlečená aktivistka
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Zeman při projevu na Hradě

Prezident Miloš Zeman se k volbám dostavil asi hodinu po otevření volebních místností. Volil v základní škole v Praze 5 na Lužinách.

Prezidenta jako tradičně k urně doprovázel houf novinářů, toužících zachytit jej při hlasovacím aktu. Díky tomu byla zachycena velmi bizarní scéna, která ovšem mohla skončit velkou ostudou.

Během prezidentova hlasování se totiž přímo ve volební místnosti vysvlékla žena, skočila na prezidenta a bránila mu v hlasování.

Žena měla patřit k aktivistické skupině Femen. Tato mezinárodní feministická organizace se nejvíce proslavila svými protesty v Rusku a na Ukrajině. Ruského prezidenta Putina její členky prohlásily za „kremelského Drákulu“ a několik „svlékacích“ akcí předvedly i na Ukrajině.

Z Ukrajiny podle některých zdrojů měla být i zmíněná aktivistka, která se ve volební místnosti vysvlékla do půl těla a vrhla se směrem k prezidentovi. Přitom nesrozumitelně křičela, a na holém těle měla napsáno anglické „Zeman Putin´s slut“, což česky znamená „Zeman je Putinova děvka“.

Aktivistickou útočnici zpacifikovala prezidentská ochranka. Podle členů volební komise aktivistka okouněla kolem volební místnosti již před prezidentovým příchodem.

ParlamentníListy.cz vše sledovaly přímo na místě. Zaznamenaly proto i zákrok proti aktivistce.

Prezident Zeman vše komentoval s nadhledem. Připomněl,  že tyto aktivistky nedávno napadly i papeže, a proto je poctěn, že napadly  i jeho.

Následně prezident společně s manželkou Ivanou v klidu a důstojně odhlasoval. Třetí členka prezidentovy rodiny bude volit ve Velké Británii, kde studuje. Můžeme prozradit, že i její hlasování vám na ParlamentníchListech.cz přiblížíme.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…