Výbušnina v dopise byla poslední kapka. Svobodu hlídají 24 hodin denně

03.05.2011 11:16

Pražský primátor Bohuslav Svoboda už od podzimu čelí výhružkám směřovaným na něj osobně, na jeho manželku i malého synka. Někdo mu propíchl pneumatiky u auta, poškodil dveře od bytu a teď ještě zaslal v dopise výbušninu. Policie proto teď primátora stěží 24 hodin denně.

Výbušnina v dopise byla poslední kapka. Svobodu hlídají 24 hodin denně

Primátor si za dobu svého působení na pražském magistrátu "užil", co nikdy žádný český politik nezažil - stalking, výhružky, fyzická poškození majetku a teď i výbušnina v dopise.

Začalo to nepříjemnými SMS zprávami, v nichž ho neznámý pisatel urážel, později mu hrozil a trval na tom, aby primátor odešel z čela města. Hrozby se ovšem nadále stupňovaly, neznámý začal vyhrožovat i primátorově rodině včetně jeho několikaměsíčního synka.

Primátor nejprve nechtěl kontaktovat policii, ale když agresor do věci zatáhl i jeho rodinu, na muže v uniformě se obrátil. Teď je neustále střežen. "Hlídají nás čtyřiadvacet hodin. Je to nepříjemnost hlavně pro rodinu," sdělil primátor serveru Týden.cz. V zájmu bezpečí rodiny to ovšem chápe jako nutnost.

Kromě výbušniny přišly primátorovi v zásilce i fotografie jeho rodiny. Jelikož byly očividně pořízeny profesionálním fotoaparátem na velkou dálku a popisovaly celou cestu manželky z domu včetně jízdy autem, lze z toho usuzovat, že primátora sleduje profesionál. Policie se prý případem zabývá, nic bližšího nechce sdělit.

Čtěte:

Primátor Svoboda má zničené dveře od bytu. Výhrůžky se stupňují

Další výhružka primátorovi. Dostal prý poštou výbušninu

Primátora Svobodu zřejmě sleduje profesionál

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…