Zaplatí 15 tisíc Radku Bangovi za slova „Ne*ře, tahle země není tvoje" a další

26.03.2019 13:09

Lukáš Krupka z Domažlic nakonec k soudu nepůjde, přestože rasisticky urážel zpěváka Radka Bangu. Díky tomu, že se doznal a zaplatil poškozenému 15 tisíc korun, soudce Milan Andrle podmíněně zastavil jeho trestní stíhání. Píše o tom server Novinky.cz.

Zaplatí 15 tisíc Radku Bangovi za slova „Ne*ře, tahle země není tvoje" a další
Foto: gipsy.cz
Popisek: Radek Banga alias Gipsy.cz

Krupka napsal své komentáře v roce 2016, a to poté, když frontman kapely Gipsy.cz nesouhlasil s oceněním zpěváka skupiny Ortel. Bangu tehdy dle Novinek označil za ,,ne*ra, co by měl zkusit cyklon B". Také uvedl, že naše republika by měla být bílá jako čerstvě padlej sníh.

Anketa

Zeman by nejraději zrušil Senát Parlamentu ČR. Má v tom pravdu?

95%
5%
hlasovalo: 16434 lidí

Původní text ZDE

„Tohle tvoje zem není. A ještě se zastáváš muslimů. V téhle době plynem do rypáku nedostaneš, ale nějakej kokot v županu ti uřízne hlavu,“ uvedl tehdy Krupka. 

Banga v roce 2016 při vyhlášení Slavíků odešel na protest ze sálu kvůli ocenění skupině Ortel. Bangu zasypaly po jeho odchodu ze Slavíků nadávky, urážky i výhrůžky. A to zejména na jeho profilu na sociální síti Facebook.

Banga ze sálu odešel proto, že mu vadí, že Ortel podporuje nacismus. „Jsem zarmoucen faktem, že tomuto zjevnému propagování nacismu nejen přihlížel celý sál, ale většina dokonce tleskala. Ptám se mých kolegů, zpěváků, moderátorů, herců, sportovců – ČEMU JSTE TLESKALI? Já vám řeknu čemu – TLESKALI JSTE NACISTŮM. Doufám, že se vám bude spát úplně stejně jako včera,“ napsal tehdy vysvětlení svých kroků Banga. Následovala sprška zhruba 20 tisíc reakcí. Za svůj postoj si pak Banga dokonce vysloužil Cenu Františka Kriegla za občanskou statečnost od Nadace Charty 77. Zároveň však mnozí ukazovali na písně, které Banga složil a v nichž se jen těžko hledá slušné slovo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …