Zdeněk Ondráček zvolen. Svině! křičí ,,eurohodnotový" Jakub Janda. A je zde VIDEO s umělcem Hřebejkem

19.12.2017 15:19

Poslanec Zdeněk Ondráček byl zvolen předsedou sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Informaci o výsledku hlasování začal šířit člen volební komise Dominik Feri.

Zdeněk Ondráček zvolen. Svině! křičí ,,eurohodnotový" Jakub Janda. A je zde VIDEO s umělcem Hřebejkem
Foto: Facebook
Popisek: Režisér Hřebejk protestuje proti Zdeňku Ondráčkovi

„Komunista Zdeněk Ondráček zvolen předsedou komise pro kontrolu GIBS 95 hlasy ze 179 ?,“ napsal Feri na svůj Facebook s fotografií lístků se zakroužkovaným jménem.

Proti zvolení Ondráčka se postavila pravicová opozice i několik známých lidí, včetně prezidentského kandidáta Michala Horáčka, který proti jeho zvolení svolával internetovou akci pod heslem „Kdo mlčí, souhlasí“.

V pátek se Horáček radoval a ukazoval do fotoaparátů poněkud upravenou verzi vítězného "V".

Bezprostředně po oznámení zprávy o Ondráčkově zvolení prezidentský kandidát vychrlil na svůj Facebook: „Dnešek je pro porevoluční vývoj demokracie v České republice černým dnem. Vedl jsem tvrdou bitvu, jejímž cílem bylo nezvolení Zdeňka Ondráčka, předrevoluční mlátičky a sluhy okupačního režimu, do čela komise pro kontrolu GIBS. A děkuji všem, kteří se k mé výzvě přidali, za všechny především Martě Kubišové, Petru Pithartovi, Zdeňku Svěrákovi, Janu Hřebejkovi, Pavlu Pafkovi a mnoha jiným. Přesto nás naši zastupitelé začali vést zoufale špatným směrem. Tím spíš je teď nutné, aby na Hrad přišel člověk, který bude politikům silnou protiváhou. Slibuji, že jako prezident tak jednat budu.“

K  jeho akci se připojilo několik umělců, o nebezpečí Ondráčka, někdejšího komunistického policisty, pohovořila například Helena Třeštíková, nebo herečka Iva Pazderková. Nejnovější příspěvek k akci poskytl režisér Jan Hřebejk. „Bezpečnostní složky by v demokratické zemi měli kontrolovat demokrati. A  komunistickej fízl prostě není demokrat,“ vyjádřil se Hřebejk, autor slavného výroku o „Zemanových rudých a hnědých prasatech“.

Přidala se i zpěvačka Marta Kubišová. „Jsou prostě věci, který se nepromlčujou. Jsou činy, který nelze promlčet,“ řekla.

Nemlčel ani Zdeněk Svěrák, který natočil videovzkaz, kde zaznělo: „Já si myslím, že jestli se má stát předsedou komise pro kontrolu bezpečnostních sborů člověk, který se kdysi staral o bezpečnost totalitního systému s obuškem v ruce proti demonstrantům, tak je to skoro takový symbolický výsměch všem hodnotám, kvůli kterým lidi na ta náměstí chodili.“ Ondráček Svěrákovi obratem připomněl, že on v minulosti chodil nejen po náměstích, ale také po hraničním pásmu jako příslušník komunistické Pohraniční stráže.

Jak Ondráček prozradil, akci bojovníků za demokracii pocítila i jeho rodina. „Mě osobně zlomit nemohou, ale pokud po pátku neustane tlak a výhrůžky mé rodině, budu nucen požádat o policejní ochranu. Nikdo neví, kam až jsou schopni ti magoři zajít,“ napsal v odpovědi na dotaz čtenáře na svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

V pátek Ondráček při prvním hlasování zvolen nebyl, což u některých vyvolalo radost. Spekulovalo se, že se k jeho kandidatuře staví rozporuplně hnutí ANO, disponující největším poslaneckým klubem. Předseda KSČM Vojtěch Filip následně vyzval premiéra Babiše, aby si v hnutí udělal pořádek.

Nedávný lidovecký ministr Marian Jurečka se proto po Ondráčkově zvolení na Facebooku vyjádřil, že pořádek v hnutí ANO očividně byl udělán a babišovci tak ztratili poslední zbytky důstojnosti.

Jeho uvozovková gratulace ovšem nebyla nic proti výronu rozčílení protiruského aktivisty Jakuba Jandy. Ten nejdříve smíchal do jedné věty komunistické pendreky a „zabrušování“ poslance SPD Rosnera, pak do toho přidal ještě střílení Ukrajinců řízené ruskou FSB, a vše zakončil tím, že Ondráčka onálepkoval: „Vzácná kombinace svině, vlastizrádce a komunisty v jedné osobě.“


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…