Zločiny migrantů: Takové statistiky jste ještě neviděli

08.09.2016 13:51

Nový průzkum provedený v Rakousku odhalil, že celkem 11 158 žadatelů o azyl ve středoevropské zemi spáchalo v první polovině roku 2016 trestný čin. Jedna pětina z nich do Rakouska přišla z Afghánistánu, informuje Daily Mail.

Zločiny migrantů: Takové statistiky jste ještě neviděli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rakouská vlajka

Čísla z Rakouska přišla ve stejné době, co byla pro změnu ve Švýcarsku zveřejněna statistika, podle které 90 % všech migrantů, kteří přijedou do švýcarských azylových center, nedlouho po příjezdu beze stopy zmizí.

Obecně se má za to, že naprostá většina z nově příchozích migrantů do Švýcarska se nakonec vydá do Německa či Rakouska, které v uplynulém roce přijaly přes 900 000 migrantů.

Čísla, která zveřejnil rakouský deník Krone, poukazují na to, že kromě zločinů spojených s prodejem drog se migranti často dopouštějí i drobných krádeží, výhrůžek, rvaček a sexuálního obtěžování.

Na druhou stranu pouze 13 migrantů bylo zadrženo na základě podezření z členství v teroristických skupinách. Dva migranti byli pak obviněni z podněcování terorismu.

Mezi země, ze kterých migranti do Rakouska přicházejí nejčastěji, patří Afghánistán, Alžírsko, Nigérie, Maroko, Sýrie a Irák.

Většina z podezřelých z trestných činů páchaných v Rakousku byli mladiství mezi 14 a 17 lety.

Úřady v sousedním Švýcarsku nejvíce znepokojuje fakt, že mnoho migrantů po svém příjezdu do země jednoduše zmizí. Šéf justice ve švýcarském Bernu Christoph Neuhaus uvedl, že počet migrantů, kteří se po příjezdu do země stanou nezvěstnými, je „vysoce znepokojující“.

Znepokojení vyjádřil i šéf Švýcarské lidové strany Albert Roesti.

„Pokud nedokážeme monitorovat pohyb migrantů na našem území, měli bychom jednoduše uzavřít hranice,“ uvedl politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…