Praha nejspíš zruší tendr na výrobu opencard za 100 milionů

25.06.2012 15:18

Praha zřejmě zruší stomilionový tendr na dodávku karet opencard, který vyhlásila loni v říjnu. Návrhem se bude v úterý zabývat rada hlavního města. Vyplývá to ze zveřejněného programu jednání. Praha by pak musela vypsat nové výběrové řízení. Podle informací ČTK je možné, že rada rozhodnutí o zakázce ještě odloží.

Praha nejspíš zruší tendr na výrobu opencard za 100 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Karty v minulosti pro Prahu zajišťovala firma Haguess, pro ni ji ale vyráběly jiné firmy. Město nyní chtělo mít smlouvu přímo s výrobcem karet. Praha chtěla vybrat tři vítěze, kteří by plastové karty s čipem dodávali po čtyři roky. Město s nimi mělo uzavřít rámcovou smlouvu. Do tendru na dodávku karet opencard se podle dřívějších informací přihlásilo pět firem, mezi kterými byly například Česká pošta, Wincor Nixdorf nebo dosavadní dodavatel Monet+.

Praha nechá prodloužit životnost u statisíce karet

Původně se počítalo s tím, že hlavní město bude potřebovat statisíce karet pro držitele, kterým letos a v následujících letech končí platnost. Praha ale nakonec rozhodla, že kartám, kterým platnost skončí v období od 1. srpna letošního roku do 31. července příštího roku, prodlouží životnost o dva roky. Lidé si budou moci prodloužit platnost sami pomocí validátorů v metru.

Kartu opencard vlastní přes 950.000 lidí, slouží především jako tramvajenka a průkazka do knihovny. Je možné na ni získat také slevy. Kritizovaný projekt opencard už stál kolem miliardy korun.

Především v počátku ho provázely problémy a nevýhodné smlouvy. Protikorupční policie loni obvinila pět úředníků z pražského magistrátu, všichni čelí obvinění z porušování povinnosti při správě cizího majetku. Dvěma úředníkům tento měsíc obvinění rozšířila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…