Blok proti islámu píše ministru vnitra kvůli nezákonnostem kolem Kliniky

07.03.2016 8:35

Dopis Bloku proti islámu k rukám ministra vnitra Milana Chovance:

Blok proti islámu píše ministru vnitra kvůli nezákonnostem kolem Kliniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Loga Ú-NK a Bloku proti islámu

Vážený pane ministře,

obracíme se na Vás s žádostí o nastolení právního stavu ve squatu Klinika na pražském Žižkově. To, aby tam i nadále působili levicoví extrémisté, si přeje snad již jenom: Váš vládní kolega ministr Dienstbier, vicepremiér Babiš a historik Putna.

Aby extrémisté i nadále okupovali tento objekt odmítají občané ze sousedství, radnice Prahy 3 i majitel objektu Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Autonomní centrum Klinika zmiňuje zpráva Vašeho vlastního úřadu o extremismu: „Mobilizačním tématem napříč krajně-levicové scény a ostatně i části veřejnosti bylo obsazení objektu tzv. Kliniky dne 3. prosince na pražském Žižkově. V průběhu prosince pak nejen v Praze probíhaly akce na podporu a vyjádření solidarity s iniciativou Klinika, mj. po údajně brutálním vyklizení objektu ze strany Policie ČR. Demonstrace v Praze dne 13. prosince se zúčastnilo zhruba 700 osob. Kauza Kliniky na určitou dobu rovněž vyvolala diskuzi o možné úplné či částečné legalizaci squattingu.

Nicméně v rámci „solidarity" s Klinikou došlo dne 14. prosince k pokusu o zapálení služebního vozidla Policie ČR v Praze - Vinohradech. K činu se přihlásila „Anarchistická solidární akce" a její provedení vyvolalo zejména u radikálních aktivistů pozitivní odezvu. Samotná iniciativa Klinika se od zapálení policejního auta distancovala.

V průběhu prosince bylo pak zaznamenáno i několik dalších tzv. přímých akcí.“

Levicoví extrémisté z centra Klinika jsou velmi aktivní při podpoře dovozu lidí vyznávajících učení proroka Mohameda do ČR. Představa spojenectví levicových extrémistů a islamistů, s logistickým zázemím nedaleko centra Prahy, je děsivá. Situace, kdy tyto skupiny dost možná připravují své Molotovovy koktejly v budově patřící státu, navíc za nulové nájemné, je naprosto absurdní.

Lidé scházející se v centru Klinika, se netají tím, že jim slouží k plánování a přípravě akcí proti „Konvičkovcům“, tedy proti odpůrcům islámu v ČR.

Z výše uvedených důvodů, Vás tedy žádáme, abyste se zasadil o nastolení práva i v tomto objektu.

 

Mgr. Jana Borkovcová, předsedkyně BPI divize Praha

Roman Wimmer, předseda BPI divize Střední Čechy

Jaroslav Janda, místopředseda BPI divize Praha

Milan Roháč, místopředseda BPI divize Praha

Robert Metelec, předseda AR Bloku proti islámu

Jakub Chromý, Islám v ČR nechceme

Ing. Jiří Barták, Islám v ČR nechceme

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…