Iniciativa D.O.S.T. primátorovi: Není na místě odvolat záštitu nad akcí Prague Pride?

06.08.2011 16:11

Dopis Akce D.O.S.T. primátorovi Hlavního města Prahy a starostovi městské části Praha 1 ve věci jejich záštity nad Prague Pride 2011 .

Iniciativa D.O.S.T. primátorovi: Není na místě odvolat záštitu nad akcí Prague Pride?

Pane primátore, pane starosto,

dozvěděli jsme se, že jste převzali oficiální záštitu nad plánovaným setkáním gay a lesbických iniciativ, jež se má uskutečnit druhý srpnový týden tohoto roku v Praze, pod názvem Prague Pride 2011. Nezastíráme, že jsme tímto Vaším krokem nepříjemně překvapeni a zklamáni.

Pluralitní společnost zajisté garantuje občanům a jejich skupinám právo na prezentaci jejich názorů a postojů, a to i formou veřejných vystoupení, demonstrací, happeningů a podobně, proč by ale mezi takovými veřejnými projevy měly požívat nějakého nadpráví či privilegovaného postavení právě aktivity skupin, jež se vůči svému okolí razantně vymezují na základě menšinového sexuálního chování?

SLEDUJEME téma Hájek a homosexuálové

Domníváme se, že záštita primátora by naopak měla být vyhrazena takovým kulturním, sportovním či charitativním podnikům, které oslovují nejširší veřejnost, pomáhají překonávat názorové a sociální rozdíly a posilují vědomí občanské sounáležitosti. Na základě dosavadních zkušeností s akcemi typu Prague Pride jsme přesvědčeni, že u nich žádný takovýto relevantní důvod pro veřejnou podporu neexistuje! Naopak. Podle našeho názoru tyto akce, a s nimi spojené provokativní tzv. Duhové pochody, jen prohlubují polarizaci společnosti, nejsou prosty ideologického (neomarxistického) zabarvení a opakovaně na nich dochází k verbálním výpadům vůči názorovým oponentům i k záměrným urážkám tradičních civilizačních a duchovních hodnot.

Jako stoupenci pravicového myšlení považujeme celou věc za velmi nešťastnou i s ohledem na fakt, že jste oba byli do svých funkcí zvoleni jako kandidáti stran, jež se proklamativně hlásí k obhajobě konzervativních hodnot, a tudíž, alespoň po morální stránce, nemáte k přijetí záštity nad akcí Prague Pride od svých voličů potřebný mandát.

Závěrem se na Vás proto obracíme s výzvou, abyste zvážili, zda není na místě věc přehodnotit a nešťastnou záštitu odvolat.

Ladislav Bátora, předseda Akce D.O.S.T.
Petr Bahník, místopředseda Akce D.O.S.T.
František Červenka, tajemník Akce D.O.S.T.
Michal Semín, spoluzakladatel iniciativy D.O.S.T.

Více:
Sobotní Právo hájí gaye: Hájek je předpotopní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: akce-dost.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …