Ivan Bednář: ČSSD má recept pro neúspěšné volby - nové logo

29.11.2017 11:34

ČSSD se chystá na mimořádný sjezd, který bude v únoru příštího roku. Dosavadní styl ČSSD přivedl tradiční stranu na pokraj politické propasti.

Ivan Bednář: ČSSD má recept pro neúspěšné volby - nové logo
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Jedním z opatření má být zvolení stranického šéfa, který nebude členem strany. Prý tak má velkou šanci hejtman Vysočiny Běhounek. Strana kvůli tomu bude měnit stanovy.

Není to v lidech, je to v logu, usoudili přátelé a přítelkyně, jak se členové strany oslovují, a rozhodli se vrátit ke svému původnímu stranickému logu, které připomíná hlávku zelí. Nové logo, jež měla strana podle mluvčího jen pro účely letošních voleb, se prý příliš neosvědčilo. A přitom si na něm triumvirát Sobotka, Chovanec, Zaorálek tolik zakládal.

Nové logo mělo být „obrněný transportér“, který měl v září „prorazit”. Tak to se nepovedlo. Obrněnec sice v září vyrazil, ale v říjnu narazil. ČSSD utrpěla zdrcující volební porážku.

Logo ČSSD měnil už Jiří Paroubek v roce 2007. Když ho ale po v roce 2011 vystřídal Bohuslav Sobotka, vrátili se sociální demokraté k původnímu logo strany. To ale Zaorálkovi připomínalo spíš „hlávku zelí“ než stylizovanou růži. Ani dnešní Zaorálkovo logo neuniklo kritice, prý nejspíš připomínalo koblihu nebo pomeranč.

Ať je to jak chce, přátelé a přítelkyně, jak se sociální demokraté navzájem oslovují, jsou přesvědčeni, že obnovení staré „hlávky zelí“ ČSSD jistě prospěje.

Možná by měla zavést pravidlo „pro každé volby jiné logo“ a noví voliči se jistě pohrnou. Jenomže v logu ten neúspěch ČSSD nejspíš nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla