Ivan Bednář: Kalousek narazil

18.11.2017 11:18

Krachem skončil plán bývalého předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska přesvědčit ostatní strany, aby nezvolily předsedu Sněmovny. Tím by Sněmovna nebyla ustavena a hnutí ANO by nemohlo sestavit svoji menšinovou vládu. Kalousek by tak rád dotlačil Andreje Babiše a prezidenta Miloše Zemana, aby hráli férově.

Ivan Bednář: Kalousek narazil

Kalousek, kterého TOP 09 zvolila do čela poslaneckého klubu a bude tak mít právo přednostně vystupovat ve Sněmovně, dostal od spolustraníků pověření jednat s ostatními stranami, aby při první ustavující schůzi Sněmovny neschválily předsedu Sněmovny. Současná vláda premiéra Bohuslava Sobotky by tak vládla dál až do předčasných voleb. Zdali by se do ní vrátil Andrej Babiš, Kalousek neuvedl.

Svůj návrh Kalousek ale zřejmě nedomyslel a s návrhem nepochodil. Pokud by k tomu došlo, mohly by paradoxně posílit tzv. protestní strany s tvrzením, že „tradiční“ strany jim brání v tažení proti korupci a nápravě společnosti.

Mirek bude muset přijít s něčím jiným.

Ivan Bednář

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…