Jan Urbach: Noční vlci ve Varšavě

02.05.2016 14:39

Na „Cestě vítězství“ včera část ruských motorkářů z klubu Noční vlci vzdala hold padlým vojákům Rudé armády, kteří zemřeli při osvobozování Evropy od německého nacismu. Ve Varšavě u Hrobu neznámého vojína a na pohřebišti sovětských vojáků je doprovázeli také Němci a Slováci. Rusům pomáhají členové polského klubu „Katyňská jízda“.

Jan Urbach: Noční vlci ve Varšavě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

Polské státní orgány řadu účastníků nevpustili na polské území s odůvodněním na možné ohrožení veřejné bezpečnosti. Opakuje se tak situace z loňského roku. Noční vlci v Polsku mají navštívit ještě Osvětim a také Vratislav, která se stala součástí polského státu na základě výsledků II. světové války.

Podle Nočních vlků budou po nevpuštění do Polska realizovat náhradní plán. Někteří z členů klubu jsou prý již v zemích Evropské unie. Nechutnost polského postupu se zvyšuje také tím, že z Moskvy do Berlína vyjeli také potomci osvobozovacích bojů v Evropě. Velkým gestem naopak je podpora klubem Katyňská jízda. Připomeňme, že v roce 1940 zastřelilo NKVD v Katyňském lese nedaleko Smolensku několik tisíc prominentních polských vězňů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty