Petr Havlík: Jarda na hrad!

12.05.2011 19:01

„Paráda – Jarda na hrad!“. Tak přesně tuto sms zprávu jsem obdržel pár minut po skončení čtvrtfinálového zápasu s USA. Poslal mi ji můj slovenský přítel z Bratislavy, jinak distingovaný právník v letech.

Petr Havlík: Jarda na hrad!

Jágrův výkon vymazal ostatní události z 11.5.. Na vedlejší kolej se tak dostal Johnův teatrální odchod z vlády, nový předseda poslaneckého klubu ODS či údajný Dalíkův úplatek. Omamné opojení z výkonů našich hokejistů nám zase na pár dnů vlilo notnou dávku vlastenectví. Je důležité mít v týmu legendu, pozitivní vzor, profesionála, který patří ve své práci mezi nejlepší na světě už dlouhá léta.

Tým to dokáže semknout a nabudit. I ostatní pak chtějí předvádět výkony na hranici svých možností a k technické dovednosti přidávají ještě kreativitu a nasazení na pokraji sebeobětování. Je to vzácné, je to příkladné. Tým funguje na bázi vzájemné důvěry a vzájemného respektu. Co více si přát? Kdyby se teď volil prezident v přímých volbách, pak by jistě ve všech sportovních barech zvítězil Jaromír Jágr. Krom toho je finančně zabezpečený a domluví se anglicky.

Náš hokejový tým je přibližně stejně početný jako naše vláda. Vím, že srovnání kulhá, ale přesto se nabízí. Profesionalita? Týmový duch? Snaha o co nejlepší reprezentaci ČR? Dělba rolí? Až se příští týden zase vše vrátí do šedi normálu, pak bude možná čas se do podobného srovnání pustit. My si navíc svou vládu platíme ze svých daní. Neměli bychom tedy chtít alespoň slušný výkon na profesionální úrovni? O co více stoupáme v hokejových řebříčcích, o to více bohužel padáme v jiných. Proč? Češi do toho! A nejen v hokeji.

Více:
Jiří Janeček: Hokej jako společenská katarze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla