ÚOHS: Správa a údržba silnic JmK dělila zakázku, dostala pokutu

15.06.2010 6:01

Výše sankce činí 30 000 Kč.

ÚOHS: Správa a údržba silnic JmK dělila zakázku, dostala pokutu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pokutoval ve svém prvostupňovém rozhodnutí zadavatele Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje za rozdělení veřejných zakázek „Výběrová řízení pro ROP opatření 1.1" a „Zjednodušená podlimitní řízení pro ROP opatření 1.1". Výše sankce činí 30 000 Kč. Rozhodnutí není dosud pravomocné a je možné proti němu podat rozklad.

K porušení zákona o veřejných zakázkách došlo tím, že zadavatel v roce 2008 neoprávněně rozdělil předmět veřejné zakázky. Cena zakázek se tím dostala pod stanovené finanční limity a zadavatel následně nepostupoval v žádném ze zákonem stanovených zadávacích řízení, nýbrž vybíral pouze ze tří oslovených dodavatelů.

Úřad ve svém rozhodnutí konstatoval, že se jedná o dodávku totožných služeb, konkrétně výběr společnosti, která bude pro zadavatele zajišťovat zadávání veřejných zakázek na stavební práce na opravy komunikací.

Rozdělením na dvě zakázky o objemu 2 034 000 Kč a 1 071 000 Kč (vč. DPH) zadavatel podstatně ovlivnil výběr nejvhodnější nabídky.

Dále čtěte:
Jihomoravští radní za ODS: Odešli z koalice, platy si nechali

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ÚOHS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…