Vacek (VV): Větší pružnost a efektivnost fungování úřadů práce

08.02.2011 19:10

Projev na 13. schůzi sněmovny PČR 8. 2. 2011.

Vacek (VV): Větší pružnost a efektivnost fungování úřadů práce

Dobrý den, paní předsedající. Vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové, cílem předloženého návrhu je změna organizační struktury Úřadu práce, která je předpokladem pro další změny v oblasti správy služeb zaměstnanosti a dávkových systémů. Návrh, který zde projednáváme, byl v průběhu projednávání v Senátu kritizován zejména z důvodu nestandardního legislativního procesu, způsobu zpracování, projednávání, chyb v zákoně. Dále bylo kritizováno nedostatečné zpracování finančních nákladů na změnu, nesystémovost a další související věci. Pokud k tomuto bude otevřena diskuse, jsem samozřejmě připraven toto okomentovat.

Nicméně je potřeba připomenout, že návrh počítá s větší pružností a efektivností fungování Úřadu práce. Současná soustava úřadů je totiž dvoustupňová, kdy na prvním stupni působí 77 samostatných úřadů. Těm je poté nadřízeno MPSV až teprve z druhého stupně. Takovýto systém je dále finančně náročný, není v něm jednotnost v rozhodování a je nejednotnost vnitřního uspořádání.

Návrh vám byl ve všech předešlých projednáváních představen a já vás žádám o to, abyste podpořili tento zákon tak, aby mohla být ujednocena politika zaměstnanosti a aby systematičnosti bylo učiněno zadost. Děkuji.

Další projevy z 13. schůze sněmovny 8. 2. 2011 čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…