Vysočina: Spolupráce s Tchajwanem na projektu e-Health

05.04.2010 22:06

Produkty z Vysočiny budou mít možnost prorazit na tchajwanský trh

Vysočina: Spolupráce s Tchajwanem na projektu e-Health

Zástupci Tchaipejské hospodářské a kulturní kanceláře v Praze navštívili tento týden Vysočinu. Jejich zájmem bylo poznat místní specifické podnikatelské prostředí, průmyslové zaměření a firmy, které vyvíjí či vyrábí špičkové nejpokrokovější dostupné technologie. Vedle zájmu o kontakty a spolupráci s podnikatelským prostředím se zástupci kanceláře seznámili i s nabídkou turistických cílů našeho regionu.

Čtěte: KVV ČSSD Vysočina: Šnajdrovy lži o Vysočině

V rámci programu na Vysočině se tchajwanská delegace setkala se zástupci krajské samosprávy a krajské Hospodářské komory, prohlédla si krajskou Nemocnici Jihlava, navštívila firmu Optokon Co., s. r. o., firmu Envinet a. s. a prošla si židovskou čtvrť v Třebíči zapsanou do seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Na závěr návštěvy delegaci zaujala prohlídka kotelny na spalování biomasy firmy TTS v Třebíči.

Dále čtěte: Název Kraj Vysočina je pravopisně chybný. Zastupitelé jej nekonzultovali

Zástupci kanceláře potvrdili svůj zájem spolupracovat s krajem Vysočina na projektu e-Health (aplikace informačních a komunikačních technologií ve zdravotnictví), vyjádřili zájem navázat kontakty s podnikateli v kraji a rozvíjet spolupráci v oblasti školství, turistiky a kultury.

Tchaipejská hospodářská a kulturní kancelář funguje v České republice již od roku 1991 a je zastupitelským úřadem Čínské republiky na Tchajwanu. Jejím hlavním cílem je pomáhat rozvoji vzájemných vztahů mezi Českou republikou a Tchajwanem zejména v oblasti kultury, vědy, turistiky, obchodní činnosti a investic.

Kandidátky hlavních politických stran: Kraj Vysočina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj Vysočina

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…