Starostenský poslanec Farský pochválil vládu: Mediálně je skvělá, teď ještě výsledky

16.03.2014 7:21

ROZHOVOR Avizovaný kolaps registru řidičů se zatím nekoná. Ministerstvo, které chtělo přenést kompetence na obce od záměru ustoupilo. Na problém upozornil poslanec Jan Farský (TOP 09), který poskytl redakci ParlamentníchListů.cz rozhovor. V něm vysvětlil i svůj údajný bojkot Babišových potravin.

Starostenský poslanec Farský pochválil vládu: Mediálně je skvělá, teď ještě výsledky
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Jan Farský

Anketa

Který pravicový politik je nejlepší?

56%
15%
4%
14%
hlasovalo: 9219 lidí

Ministerstvo chtělo přenést odpovědnost za registr řidičů na obce a města od 1. dubna. Vy jste upozorňoval na to, že nastane kolaps, a že nebude možné například vydávat řidičské průkazy. Jsou nějaké nové informace?

Teď jsme dostali další dopis, že z toho ustupují, a že to bylo nedorozumění. Takže se zatím nic nemění. Ministerstvo po nátlaku, který byl, ustoupilo od svých požadavků. Není to o tom, že bychom byli vždycky proti tomu, co se objeví, ale požadavky byly nesplnitelné. Uvidíme, co vymyslí dalšího.

Zaujal mě text na idnes.cz, ve kterém se hovořilo o tom, že přestanete kupovat potraviny Agrofertu a chcete vyhlásit jakýsi ekonomický bojkot. Kupujete tedy potraviny společnosti Agrofert, za kterou stojí Andrej Babiš nebo ne? 

To byl text, který měl s realitou málo společného. Já jsem řekl, že podporuji místní producenty, a že pro mě budou vždycky prioritou. Nafoukla se z toho kauza, která neměla žádnou relevanci. O žádný ekonomický bojkot nešlo.

Veřejnými míněním hýbe situace na Ukrajině, jak hodnotíte postup české diplomacie?

I když jsem opoziční politik, tak nechci za každou cenu všechno kritizovat. Myslím, že to zatím komentují tak jak mají a naše pozice je správná. Určitě bych nevyzýval k nějakému silovějšímu řešení.

V tomto kontextu ministr Stropnický také uvedl, že si těžko dokáže představit, že by Rusové dostavěli Temelín. Také si to dokážete těžko představit?

Temelín se musí nejdříve vyplatit. Ve chvíli, kdy se má vyplatit, tak vybírám podle nejlepší nabídky. Tvrdit, že někdo nesmí, mi připadá předčasné. Copak Rusko nemělo problémy v Čečensku, s vnitřní korupcí nebo s dodržováním lidských práv? Teď to má být důvod a minule to nebyl?

Jak zatím hodnotíte kroky nové vlády?

Mediálně je skvělá, ještě čekám na nějaké výsledky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…