Žhavá čísla z komunálu: Babiš a ČSSD se poperou o vítězství ve volbách. Ale co se to děje s ODS?

29.09.2014 8:37

Jen dva týdny před komunálními volbami se ukazuje, že o radnice budou zápolit ČSSD a hnutí ANO. V boji o první místa ve volbách by seštkrát uspěli sociální demokraté, pětkrát ANO a dvakrát jiné politické strany. V Praze vede TOP 09. ODS pak v krajích zápasí o přežití. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP pro Deník.

Žhavá čísla z komunálu: Babiš a ČSSD se poperou o vítězství ve volbách. Ale co se to děje s ODS?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volby, ilustrační foto

Sociální demokraté podle průzkumu SANEP vítězí v Brně, Jihlavě, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a v Plzni. Respondenti jim dali mezi 18,5 (Pardubice) a 26,7 procenty hlasů (Ostrava).

Hnutí ANO by uspělo v Českých Budějovicích, Karlových Varech, Kladně, Ústí nad Labem a ve Zlíně. Jeho zisk se pohybuje mezi 17,6 (České Budějovice) a 23,5 procenty (Ústí nad Labem).

V hlavním městě vítězí TOP 09

V Praze by podle SANEPU zvítězila TOP 09 s 19,7 procenty hlasů. Za ní by se umístilo ANO s 16,3 procenty a na třetí místo s 13,8 procenty by se dostala trojkoalice Máte právo, která sdružuje Stranu zelených, KDU-ČSL a hnutí Starostů a nezávislých. ODS by se dostala až na páté místo s 7,9 procenty hlasů.Šance proniknout mají i dva nové subjekty: Restart 2014 a hnutí Pro Prahu spojované s miliardářem Passerem.

ODS ve většině velkých měst živoří těsně nad hranicí pěti procent

Občanští demokraté celkově nemají příliš příznivý výsledek. V sedmi velkých městěch se dostali těsně nad hranici pěti procent. V Liberci, Karlových Varech a v Ústí nad Labem dostali jen 5,1 procenta hlasů. V Jihlavě by je volilo 5,6 procenta lidí a v Brně 6,8 procenta. O něco větší podporu mají v Plzni (7,1 procenta) a v hlavním městě (7,9 procenta).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…